Kralj budalaština ponovo je na sceni: Pozadina transfera u Sion je nevjerovatna

Balotelli u svom stilu

Kralj budalaština ponovo je na sceni: Pozadina transfera u Sion je nevjerovatna

E. Ganibegović

Mario Balotelli ovog je ljeta ponovo promijenio klub.

Ovaj 32-godišnji italijanski napadač potpisao je za švicarski Sion koji mu je ukupno jedanaesti klub u karijeri nakon što je igrao za Lumezzane, Inter, Manchester City, Milan, Liverpool, Nice, Marseille, Bresciju, Monzu i Adanu Demirspor.

Kako smo to od njega i navikli, nije sve moglo proći bez nekih kontroverzi. Naime, Balotelli je u Sion stigao u smiraj prijelaznog roka, a to mu je očigledno bila posljednja opcija.

Kako izvještavaju inostrani mediji, Balotelli je prvo izjavio da bi volio da se oproba u Napoliju, a onda se sam ponudio svojim bivšim klubovima, Nici i Marseilleu.

Vjerovao je da u ta dva kluba odmah može impresionirati sve s obzirom na to da dobro poznaje ligu, no na kraju je od oba tima dobio odbijenice.

Napadač je čekao do "posljednje stotinke" prijelaznog roka i na kraju se odlučio za švicarski Sion s kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

Zanimljivo, u ovom klubu će imati ogromnu platu, skoro pa nevjerovatnu za dosadašnje standarde Siona.

U švicarskoj ekipi Balotelli će imati platu između 3,5 i četiri miliona eura godišnje i to unatoč činjenici da je najveću platu u Sionu imao Kevin Bua, 750.000 eura godišnje.

Balotelli je u Adana Demirsporu imao neto platu od 3,7 miliona eura godišnje. Za tursku ekipu je "Super Mario" zabio 18 golova u 31 službenoj utakmici.

Siona što se tiče, Balotelli će priliku za debi imati sutra kada njegov tim dočekuje Basel u sedmom kolu tamošnje Superlige.

Promo

Top Komentari

ljoze_ono_na
Koji je dio nevjerovatan?
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi