Apsolutna zvijezda posljednjeg dana prijelaznog roka: Za samo 15 minuta od očaja do sjaja i nazad

Nije završilo kako je želio

Apsolutna zvijezda posljednjeg dana prijelaznog roka: Za samo 15 minuta od očaja do sjaja i nazad

E. Škorić

Najluđu završnicu prijelaznog roka definitivno je imao Bamba Dieng, 22-godišnji napadač Marseillea.

Ovja mladi Senegalac doživio je 15 minuta slave zbog ludog raspleta u finišu posljednjeg dana prijelaznog roka.

Strijelac osam golova za Marseille prošle sezone, gdje je većinom ulazio s klupe, nije ove sezone bio u planovima trenera Igora Tudora i sve je bilo spremno za njegov odlazak.

Dogovorio je sve s Leedsom i krenuo na aerodrom kako bi odletio za Englesku na potpis ugovora, a na putu do aerodroma stigla je bolja ponuda Nice, pa se odlučio istu prihvatiti i otputovati samo 160 kilometara dalje.

Obavijestio je Leeds da odbija i da je izabrao Nicu, gdje je trebao još obaviti ljekarski pregled i potpisati ugovor.

Onda je uslijedio veliki šok. Dieng nije prošao ljekarski pregled, pa je Nica odustala od njegovog transfera. Nakon svega, vratio se sav razočaran u Marseille.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Jednostavno više nema izbora, morat će ostati barem do zime tu gdje jeste, izuzev možda odlaska u neku od liga u kojima je prijelazni rok još otvoren, a to su Turska, Grčka, Portugal...

U moru raznih ovoljetnih transfer saga, Diengovih 15 minuta u završnici prijelaznog roka zaista su iznad svih ostalih dešavanja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi