Gosti iz Šibenika o navijačima Čelika: "Moramo pohvaliti publiku, gušt je igrati ovdje"
Video:Dino Kurbegović

Carević govorio nakon remija u Zenici

Gosti iz Šibenika o navijačima Čelika: "Moramo pohvaliti publiku, gušt je igrati ovdje"

S. Mlaćo, foto: D. Kurbegović

U prijateljskom meču snage su večeras u Zenici odmjerili Čelik i Šibenik (0:0).

Šibenik je bio finalista Kupa Hrvatske prošle sezone, a u prvenstvu nije izborio opstanak, iako je imao sve u svojim rukama.

Na kraju je ispao u niži rang, te će naredne sezone se pokušati vratiti.

Večeras su mreže mirovale, iako je prilika bilo.

Svoje viđenje meča za SportSport.ba dao je trener gostiju Mario Carević.

"Moram pohvaliti ambijent i publiku, zaista je gušt igrati pred ovako velikim brojem navijača u prijateljskoj utakmici. Svjetski je ovo...Što se tiče same utakmice, dinamična utakmica, vidi se da nama nedostaje mirnoće, imali smo četiri 'mrtve' šanse, ali optimista sam. Imamo 12-13 dana do početka sezone, doće to na svoje kada se osvježimo.

Oglasi

Moram pohvaliti i Čelik, moderna su ekipa, igraju brz nogomet, a u prvom dijelu su pokazali kvalitete. Mi smo se nametnuli u drugom, nametnuli smo svoj sustav. Nije utakmica bila nezanimljiva, iako stoji 0:0".

Govorio je i o ambicijama svog kluba.

"Ambicije su ekspresan povratak, ali vidjet ćemo šta je realnost. Mi smo u stvaranju ekipe, novih igrača je 16-17. Neće biti lako, 1. HNL je teška, ima vrhunski ekipa, ali optimista sam. Vidjet ćemo za par kola kada to sve krene. Imamo kvalitetu, čekamo i neka pojačanja pa vidjet ćemo", dodao je ljubazni Carević.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ove sezone u dresu HNK Šibenik je Kemal Osmanković, bivši član Željezničara i Slobode, a ranije su sa velikim uspjehom dres kluba sa Šubičevca nosili Bugojanci Mehmed Alispahić i Ermin Zec koji su ostavili veliki trag na Šubičevcu.

Šibenik je pripreme odradio na Kupresu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1670826390
Samo nauči svoje igrače sta znaci prijateljska
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi