Čelik i Šibenik remizirali u prijateljskom meču na Bilinom polju
Veoma dobra predstava u prijateljskom meču u Zenici

Bilo je dosta prilika, ali su na kraju golovi izostali

Čelik i Šibenik remizirali u prijateljskom meču na Bilinom polju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nogometaši Čelika koji će naredne sezone igrati u 1.ligi FBiH i HNK Šibenik, koji je prošle sezone igrao finale Kupa Hrvatske večeras su na Bilinom polju odigrali prijateljski meč u kojem su na kraju izostali samo golovi, te je meč okončan rezultatom 0:0.

Zeničanima je današnja utakmica bila ukupno treća od početka priprema (pobjeda protiv Mladosti i remi protiv Rudara), a do samog početka prvenstva planirali su odigrati još dva meča. Jedan je dogovoren narednog vikenda protiv Laktaša u Zenici, dok će vjerovatno odigrati još jedan meč, ali na gostujućem terenu, međutim protivnik još nije poznat.
Večerašnja utakmica u Zenici privukla je oko 2.000 gledatelja na zapadnoj tribini Bilinog polja, koja je bila otvorena za gledaoce.

Čelik je večeras nastupio bez nekolicine igrača zbog povreda poput Karića, Horića, Isakovića, te Salčinovića, koji je tek počeo trenirati s ekipom.
U prvom poluvremenu sjajna partija, otvoren nogomet, mnogo šansi, ali na kraju bez golova. Pravo je čudo kako jedna lopta nije završila u mreži kako Čelika, tako i Šibenika, očito da napadači nisu još podesili nišanske sprave, te im nedostaje mirnoće u završnici. Zeničani su imali nekoliko šansi preko Bronje, Karalića, Međuseljca i Varde, ali nisu uspjeli pogoditi i ostalo je 0:0.

U drugom poluvremenu dosta izmjena s jedne i druge strane, te je tempo utakmice znatno opao. U 72. minuti gosti su imali sjajnu šansu, a Baturina je sa oko 10-tak metara pogodio desnu stativu. Do kraja utakmice nije bilo promjene rezultata, te je utakmica okončana rezultatom 0:0.

Čelik će u prvom kolu 1.lige FBiH gostovati kod ekipe Stupčanice, a kolo nakon toga će dočekati na Bilinom polju ekipu Radnika iz Hadžića. Zeničani očekuju da u narednoj sezoni budu u vrhu 1.lige FBiH.

Čelik-Šibenik 0:0

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Čelik:Durmo, Smajić, Vardo, Arnautović, Sivac, M.Mehić, Žuna, Tabaković, Međuseljac, Karalić i Bronja. Trener: Armin Duvnjak.

Šibenik: Đaković, Ćosić, Gačić, Dujmović, Pavičić, Roca, Ivanković, Cvijanović, Kulušić, Majić i Božić: Trener: Mario Carević.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi