Trenirao je Dinamo, a sada bi mogao preuzeti Željezničar
Blizak je braći Mamić i navodno se danas razgovaralo na tu temu

Plavi tragaju za trenerom, a vremena je sve manje

Trenirao je Dinamo, a sada bi mogao preuzeti Željezničar · Saznajemo

Edmir Škorić

U FK Željezničar tragaju za novim trenerom, a sve će uskoro biti riješeno.

Prozivka je sa ponedjeljka pomjerena za srijedu, a novi trener će biti imenovan sutra ili najkasnije u ponedjeljak.

Kako nezvanično saznaje SportSport.ba, ozbiljna opcija za novog šefa struke je hrvatski stručnjak Mario Cvitanović. Cvitanović je posljednji angažman imao u Šibeniku, a radio je i u GNK Dinamo, kako u prvom timu, tako i u drugom te juniorskoj selekciji.

Bio je i skaut reprezentacije Hrvatske, a jedan period proveo je i Saudijskoj Arabiji gdje je bio trener ekipe Al -Wehda.

Kao igrač Cvitanović je bio u Njemačkoj, ali i Belgiji, te Italiji. Nastupao je za Veronu, Genou, Napoli, a kasnije Energie Cootbus, da bi igračku karijeru završio 2009. godine.

Oglasi

Poznato je da je Cvitanović blizak Zdravku i Zoranu Mamiću, a da li se upravo tu 'krije' dogovor, ostaje da se vidi. Cvitanović je ostao upamćen i po izjavi iz 2017. godine kada je igračima poručio da moraju igrati za Zdravka Mamića, na kojeg je tada izvršen napad.

Mamić je tada ranjen u nogu u Tomislavgradu, dok je napadač pobjegao. I Cvitanović je imao u problema kada je bio u Dinamu, tačnije jednom je napadnut ispred svoje zgrade od strane dva nepoznata lica i to sa palicama.

Cvitanović posjeduje UEFA Pro licencu, a rođen je u Zagrebu 1975. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li je prava opcija za Željezničar, ostaje da se vidi. Najbolje bi to trebali znati čelnici Željezničara kojima sigurno nije lako u ovim momentima, a opet svjesni su da nemaju pravo na grešku.

Potrebna je "čvrsta ruka", te neko ko će posložiti kockice i na kraju donijeti mir u klub, te put ka sredini tabele. Željezničar je trenutno na desetom mjestu i ima isti broj bodova kao Igman koji je na 11. mjestu, te u ovom trenutku je putnik u niži rang.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

E.Car
Da se ja pitam kao što se ne pitam, meni je Branko Karačić odlučan trener a ne bi sigurno koštao puno. Poznaje ligu, igrače a dovoljno je stručan i ima iskustva. Ne treba nama nikakav evropski trener jer mi nismo takva ekipa, mi se borimo za opstanak i to nek je svima jasno!!!
2 1
mitoza
Uslov mora biti da donedu nesto u miraz ne dolazi se praznih ruku.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi