Željezničar uskoro dobija trenera, prozivka zakazana u srijedu
Vrijeme ide, na Grbavici traže trenera, postoji nekoliko kandidata, ali još nema pravog izbora

Baždarević neće doći

Željezničar uskoro dobija trenera, prozivka zakazana u srijedu

S. Mlaćo, foto: T. Hebib

Fudbalski klub Željezničar je još uvijek bez šefa struke, no stvari bi se vrlo brzo mogle promijeniti. 

Mehmed Baždarević neće sjesti na klupu Željezničara, iako su razgovori obavljeni, što je SportSport.ba jučer i pisao.

Na kraju se popularni Meša po ko zna koji put zahvalio Plavima i naveo da ima razloge zbog kojih sada neće moći da preuzme ekipu.

U Željezničar su se okrenuli odmah drugim opcijama, a vremena je sva manje. Određeni razgovori su obavljeni, spominju se domaći treneri, ali i oni iz regiona, pa će biti veoma zanimljivo vidjeti ko će na kraju preuzeti veoma 'vrući krompir'.

Sve će biti riješeno najvjerovatnije već do kraja ovog vikenda, a Plavi su sa pripremama trebali početi u ponedjeljak 08.01. Ipak, zbog cijele situacije i neočekivanih problema, odlučeno je da se početak priprema pomjeri.

Oglasi

Tako će prema sadašnjem planu prozivka biti obavljena u srijedu na stadionu Grbavica, a do tada će biti imenovan i novi trener.

Svi na Grbavici željno očekuju ko će sjesti na klupu, te pokušati 'preboroditi' ekipu koja je u velikoj krizi, što je na kraju donijelo i desetu poziciju te borbu za opstanak.

Željezničar će oprostio od Kupa BiH porazom od Slobode, tako da mu je fokus na prvenstvu. U prva četiri kola Plave čeka itekako težak raspored. Susretom sa Zrinjskim otvorit će drugi dio sezone, zatim slijedi gostovanje Širokom Brijegu, a onda na Grbavicu stiže gradski rival FK Sarajevo.

Plavi će zatim u goste Zvijezdi 09 koja se nije predala u borbi za opstanak i sve je itekako otvoreno u donjem dijelu tabele.

Jučer predstavljen Harun Karić

Prvi novajlija u redovima Željezničara je mladi reprezentativac naše zemlje Harun Karić. Karić stiže iz NK Lokomotiva Zagreb gdje nije dobio šansu, a prije toga je nastupao u našoj zemlji za Zvijezdu 09, Gradinu i Tuzlu City.

Na Grbavici vjeruju da može donijeti kvalitet u veznom redu koji je potpuno zakazao u prvom dijelu sezonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Osjećaj je fantastičan. Čast mi je biti dio ovako velikog kluba kao što je Željo. Ovim putem želim pozdraviti sve navijače i simpatizere Kluba i zahvaliti se na velikoj podršci još i prije potpisa.

Znam puno o Klubu, pratim Želju cijeli život. Osjećaj je fenomenalan i fantastičan, ko god igra na Grbavici dobije adrenalin, neopisivo je to", kazao je Karić na jučerašnjem predstavljanju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Anton
Glede Fk Zeljeznicara oni da su pametni vratli bi se starim korijenima,i oni su nasi,Hrvatski pruzi radnici su i osnovali.Tijekom godina su otisli na krivu stranu,nek je sram ovih nasih Zupanija sto su dozvolili ovo sa nasim Zeljom,sto nisu pomogli.Uvik je Zeljo bia Hrvatski klub,svako dobro braco nasa,da se vratite u vrh BH nogometa
5 0
zeljooo
Jebwlem ti Mesa majku u picku seljacku, da te Vico zovno za 2 dana bi papire zavrsio. Mrs od Grbavice klosaru i lazna legendo
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi