Ivanković: Igrači su svjesni da samo dobar rezultat na Grbavici može isprati gorki poraz od Olimpika

Zrinjski gostuje Željezničaru

Ivanković: Igrači su svjesni da samo dobar rezultat na Grbavici može isprati gorki poraz od Olimpika

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog sutra igraju u gostima protiv Željezničara zaostali meč 6. kola Premijer lige.

Zrinjski je za vikend doživio neočekivan poraz u gostima protiv Olimpika, a Plemiće već sutra očekuje novo gostovanje u Sarajevu, ali ovaj put protiv Željezničara.

Pred sutrašnji susret oglasio se Mario Ivanković koji će i sutra s klupe voditi Zrinjski umjesto Mladena Žižovića.

"Nakon velikog kiksa protiv Olimpika gdje smo nenadano izgubili bodove i neočekivano poraženi sa 3:0 i praktično doveli cijelu sezonu u pitanje, ne samo napad na titulu nego je pod upitnik došla i Evropa. Idemo na još teže gostovanje na Grbavicu, ali mislim da se više ne može ponoviti onih 90 minuta i da su igrali svjesni da moramo igrati maksimalno fokusirani cijeli meč", rekao je Ivanković i dodao.

"Upućeni ste u cijelu situaciju gdje je cijeli stručni stožer u izolaciji i gdje mi obavljamo praktično sve poslove za njih. Ja sam imao tu prvu prvenstvenu utakmicu na klupi i imao taj poraz i bez obzira na sve okolnosti meni se taj poraz piše. Bez obzira na sve neću dozvoliti da se opet to ponovi sutra. Jednostavno ko bude maksimalno fokusiran 90 minuta taj će igrat i samo takvim pristupom možemo do pozitivnog rezultata".

Važnost meča?

"Važnost meča je velika jer mi jednostavno nemamo prava na kiks ako mislim da hvatamo mjesto za Evropu ili nešto ozbiljnije u prvenstvuč. Tako ćemo se postaviti sutra i mislim da su igrači svjesni toga da samo dobar rezultat na Grbavici može isprati gorki poraz protiv Olimpika"

"Protivnik koji je imao dosta problema sve ovo vrijeme s Covidom. Vjerovatno imaju svojih problema, ali to nas ne zanima. Imamo i mi svojih i ne znamo sastav sutra ni praktično ko će biti na klupi. Imamo sada taj trening danas i da odlučimo koji igrači su spremni za sutra da daju maksimum".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju se osvrnuo na gust raspored Plemića.

"Gust raspored. Svaki meč nosi tri boda i moramo se tako postaviti. Bez obzira s kim i gdje igramo. Imamo veliki broj igrača i samo ako oni budu svjesni i maksimalnim angažmanom uđu u utakmicu mi možemo izaći kao pobjednici u ovom teškom rasporedu".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Idemo na Grbavicu naplatit sve one promasaje protiv Olimpika i vratit se u pravu formu
1 5
south
to sto ti pricas mozes se na nekom drugom vaditi na grbavici sigurno neces moci
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi