Mario je imao dva natpisa koja mu nisu dopuštena

Otkriveni zanimljivi detalji

Mario je imao dva natpisa koja mu nisu dopuštena

Profesionalni fudbaleri već duži niz godina imaju običaj da ispod dresova nose majice sa natpisima koji se odnose na rođendane, praznike ili bitne datume u njihovom životu. Jedan od najpoznatijih takvih natpisa je onaj od Maria Balotellija (Why always me?) ili u prevodu 'Zašto uvijek ja'.

Čovjek koji je u to vrijeme u Manchester Cityju bio zadužen za takve stvari zove se Les Chapman i on se povodom novog derbija grada Manchestera prisjetio tih dana kada mu je Mario došao sa ovom idejom.

Chapman je otkrio da je Mario prije ove ideje imao dvije koje su bile kontroverzne i koje nije smio staviti kao natpis te mu je rekao da razmisli još malo i smisli nešto drugo. Tada je Mario rekao može li 'Zašto uvijek ja?', a Chapman poručuje da je odmah znao da je to prava stvar.

"Bilo je to savrešeno vrijeme za taj potez. Bilo je u to vrijeme nekoliko molbi za mene od strane igrača Cityja da im stavljam natpise na majice ispod dresa. Oni su to radili povodom rođendana, praznika i sličnih stvari. Balotelli me je u ponedjeljak pred derbi Manchestera pitao za taj natpis. Čim me je Mario nazvao rekao sam mu da ne može staviti ništa što je kontroverzno ili što vrijeđa navijače Manchester Uniteda ili bilo koje druge. Razmislio je nekoliko minuta i predložio mi dvije stvari, a ja sam mu reko 'nema šanse da to možemo staviti'. On je kasnije razmislio još malo naprosto mu je izletjela ta ideja i pitao mo, može li 'Zašto uvijek ja?'. Čim je to rekao, znao sam da je to to", rekao je Chapman koji nije želio otkriti koja dva odbijena natpisa mu je predložio Balotelli.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo da je City taj derbi na Old Traffordu dobio sa čak 6:1 i da je Balotelli postigao dva gola, baš kao i kapiten naše reprezentacije Edin Džeko koji je u igru ušao u drugom poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi