Reprezentativac Bosne i Hercegovine ponuđen šampionu Turske

Siniša Saničanin traži novi klub

Reprezentativac Bosne i Hercegovine ponuđen šampionu Turske

Midhat Šljivak

Ekipa Bešiktaša je u uzbudljivoj završnici sezone osvojila 16. naslov prvaka Turske.

Istanbulski velikan ostvario je plasman u Ligu prvaka, a u najelitnijem evropskom takmičenju mogao bi u dresu ovog tima zaigrati i reprezentativac Bosne i Hercegovine Siniša Saničanin.

Doskorašnji fudbaler Vojvodine ponuđen je Bešiktašu, a rukovodstvo ovog kluba odlučit će u narednom periodu hoće li ga angažovati.

Povoljna stvar za obje strane je činjenica da je 26-godišnji fudbaler iz Prijedora slobodan igrač i Bešiktaš ne bi plaćao nikakvu odštetu.

Čelnici crno-bijelih iz Istanbula zbog nešto slabije finansijske situacije na tržištu će isključivo tražiti igrače koji ostaju bez ugovora, a Saničanin je jedna od mogućih opcija.

Transfer u redove prvaka Turske svakako bi bio odličan za bh. reprezentativca kojem bi to bio značajan iskorak u karijeri.

Saničanin je prethodne četiri godine nastupao za Vojvodinu, a ranije je izvan BiH igrao još jednu sezonu u Mladosti iz Lučana.

Karijeru je ovaj 26-godišnji štoper počeo u prijedorskom Rudaru, a nastupao je još i za banjalučki Borac.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine Saničanin je debitovao u septembru 2020. godine. Pokazao se kao sasvim solidno štopersko rješenje i postao je standardan član nacionalnog tima

On je dosad odigrao ukupno 10 utakmica za reprezentaciju, a ta cifra će biti i veća u narednom periodu jer je Saničanin ponovo dobio poziv selektora Ivayla Peteva.

Top Komentari

jeroha1987
Nasi igraci po turskoj imaju 20-30hiljada eura ,za mentalitet nasih igraca vrh,njima vise ne treba a relano pare su boli glava
5 0
Celtic
Samo u tu smiješnu ligu i mogu se prodati, neka odradi još koji nastup za reprezentaciju da se ubrza malo to sve, a ljudi koji trebaju biti tu su otjerani. Lopovsko seljački mentalitet ove države je otjerao sve ljude koji vrijede.Kulturan čovjek i pametan se ne uklapa nigdje ovdje. Reprezentaciju samo budale još moge pratiti, jer podržavaju ovo sve kao i ovu ligu, sigurno imaju brata, rođaka i slično gdje je sva "famelija" na dobrom.
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti