Modrićeva rečenica ispred lifta je započela trogodišnji "hladni rat" s Mandžukićem

Isplivali detalji

Modrićeva rečenica ispred lifta je započela trogodišnji "hladni rat" s Mandžukićem

A. Čaušević

Mario Manžukić je u prije nekoliko dana stavio tačku na i fenomenalnoj karijeri. 

Mandžukić je za 15-ak godina promijenio niz velikana. Između ostalih grao je za Bayern, Atletico Madrid, Juventus i Milan.

Ostavio je dubok trag i u reprezentaciji Hrvatske. Vrhunac je svakako bilo drugo mjesto u Rusiji na Svjetskom prvenstvu 2018. godine.

Super Mario kako su ga zvali u Juventusu je tvrd karatker, osoba koja se rijetko smije, dok je na terenu bio pravi ratnik zbog čega je itekako cijenjen i poštovan.

Kakav je zapravo Mandžukić tip najbolje pokazuju riječi Luke Modrića koji je sa sada već bivšim saigračem vodio trogodišnji "hladni rat", a sve je počelo u liftu.

"Mario je poseban tip. Nekad djeluje mrzovoljno, ali češće je raspoložen. Ko ga ne pozna dobro, pomislio bi da je stvarno i pretežno mrgud. Sve to vrijeme Marija znam kao odličnog dečka s velikim srcem", prisjetio se veznjak Reala.

Oglasi

"Na gostovanju na Islandu, kada smo se u doigravanju borili s njima za odlazak na SP u Brazil, sreo sam se s Mandžukićem ispred hotelskog lifta i rekao sam mu: 'Ajde, Mario, idemo dana jako.' Onako kako se vrlo često igrači međusobno bodre i potiču. Mandžukić me iznenadio svojom reakcijom i rekao: 'Samo ti sebe gledaj, pusti mene.'"

Nakon toga njihov odnos je zahladio sve do Svjetskog prvenstva u Rusiji kada je zakopana ratna sjekira.

"Učinilo mi se da je u pitanju neko trenutno neraspoloženje. Kao da se nešto durio na mene, a tome nisam mogao naći logično objašnjenje. S Marijom sam uvijek imao dobar odnos. Bili smo u stalnom kontaktu sve do tada.

"Onda je nastala tišina, odnos je zahladio. Da mi je današnja mudrost, bio bih to raščistio odmah ili, u najgorem slučaju, na sljedećem okupljanju reprezentacije. No bio sam i ja prkosan. Kad se dva teška karaktera nađu u kratkom spoju, energija nestane. Meni je, iskreno rečeno, bilo krivo, ali nisam htio povući prvi potez. Očito nije ni on".

"On je osoba s kojom bih išao u svaku borbu. Što god bilo, znam da će dati sve, da će ti čuvati leđa i da te nikad neće izdati. Dočekao sam pravi trenutak i inicirao razgovor. Htio sam mu reći koliko mi je žao što nemamo više blizak odnos."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Zanimalo me koji je uzrok tome da više od tri godine komuniciramo isključivo kolegijalno. Razgovarali smo otvoreno i svakim trenutkom kao da se topio led između nas, problem koji je nastao ni iz čega."

'''Nisam se durio na tebe, mislio sam da se ti duriš na mene', rekao mi je. Između nas je ponovno prostrujala pozitivna energija", zaključio je Modrić.

Top Komentari

ThrillerHz
Jesu se uzeli na kraju
14 1
Tas14
Jel ovo sportba ili hr
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi