Mandžukić će još jednom šokirati fudbalski svijet izborom novog kluba

Ide u daleku Indiju

Mandžukić će još jednom šokirati fudbalski svijet izborom novog kluba

E. Čaušević

Hrvatski napadač Mario Mandžukić ponovo je bez kluba nakon što nije dobio novi ugovor u Milanu.

Mandžukić je na San Siro stigao početkom ove godine kao slobodan igrač i potpisao je ugovor na šest mjeseci.

Međutim, hrvatski napadač nije se previše proslavio svojim igrama u dresu Milana, te su čelnici ovog kluba odlučili da mu neće ponuditi nastavak saradnje.

Mandžukić je ponovo ostao bez kluba, ali čini se da to neće potrajati. Iskusni napadač je pred iznenađujućim transferom jer se piše da će karijeru nastaviti u dalekoj Indiji.

Indijski klub ATK Mohun Bagan pokazao je veliki interes da angažuje Mandžukića i već su u kontaktu s iskusnim napadačem, te pokušavaju da dogovre uslove ugovora.

Ipak, trenutno najveći problem predstavlja visina njegove plate, te se čelnici ovog kluba nadaju da će Mandžukić pristati na manju platu nego što je imao u Milanu.

Za Mandžukića se špekulisalo da bi se mogao vratiti u Dinamo i tu završiti karijeru, ali od toga još uvijek neće biti ništa.

Mandžukić je prije nešto više od godinu dana odlučio da se okuša u Kataru kada je iz Juventusa prešao u Al-Duhail, ali se to pokazala kao greška jer se u klubu zadržao svega nekoliko mjeseci.

No, da li je odlazak u Indiju pravi izbor za ovog 35-godišnjeg napadača ostaje nam da vidimo. Mandžukić je ponikao Marsoniji, a u karijeri je igrao još za Zagreg, Dinamo, Wolfsburg, Bayern i Atletico Madrid.

Top Komentari

Sile1946
Zagreg vam je novi klub da znate od strane glupana sportsportba
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti