Mandžukića iznenadio Evra porukom na hrvatskom jeziku

Stari prijatelji

Mandžukića iznenadio Evra porukom na hrvatskom jeziku

E. Škorić

Proslavljeni napadač Mariio Mandžukić danas radi u stručnom štabu hrvatske reprezentacije, a jučre se na društvenim mrežama pohvalio bronzanom medaljom koju su Vatreni osvojili u Kataru.

Kao igrač je popularni Mandžo 2018. godine u Rusiji osvojio srebro, a sada kao pomoćnik Zlatka Dalića bronzanu, ali sreća je i dalje jednaka.

"Fali još samo zlato", napisao je Mandžukić na fotografiji dok zajedno sa bivšim saigračem Vedranom Ćorlukom pozira s medaljama.

Očekivano, stigle su reakcije, mnogi su Mandžukiću čestitali na ostvarenom rezultatu, ali najviše se istakao komentar njegovog nekadašnjeg saigrača iz Juventusa Patrica Evre.

Legendarni francuski bek je na hrvatskom napisao: "Tako sam ponosan na tebe brate" i vrlo brzo "zaradio" preko 600 lajkova.

"Dvije medalje na svjetskom prvenstvu u četiri godine, kakvo postignuće. Talent, teški rad, karakter - ova reprezentacija ima sve. Tako sam ponosan", prethodno je Mandžukić sinoć objavio na Twitteru.

Evra i Mandžukić su bili i ostali veliki prijatelji. Svojevremeno je bivši francuski reprezentativac imitirao Mandžukića i znali su da zbijaju šale međusobno.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Mandžukić je imao jako dobru karijeru. Ponikao je u Marsoniji, igrao za NK Zagreb, pa prešao u Dinamo, a onda slijedi odlazak u Njemačku gdje je nastupao za Wolfsburg i Bayern, u Španiji je igrao za Atletico Madrid, u Italiji za Juventus, bio jedno vrijeme i u arapskom nogometu, a karijeru okončao u Mlanu prošle godine.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 89 utakmica i postigao 33 gola. Najveći uspjeh dakako finale Mundijala 2018. godine u Rusiji. Tada je bio i strijelac na stadionu u Moskvi jednog od dva hrvatska gola, ali je postigao u autogol kojim je Francuska tada povela u 18. minuti, a na kraju slavila s 4:2.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi