Mario Pašalić potpisuje za Atalantu, debituje na Koševu?

Nova posudba za Hrvata

Mario Pašalić potpisuje za Atalantu, debituje na Koševu?

Hrvatski fudbaler Mario Pašalić će, po svemu sudeći, i ovog ljeta promijeniti klub.

Prema pisanju italijanskih medija, Pašalić bi do kraja sedmice trebao potpisati ugovor sa Atalantom i, ako se to dogodi, postoji mogućnost da za novi klub debituje na utakmici protiv Sarajeva na Koševu u 2. pretkolu Evropske lige. Naravno, pod uslovom da bordo tim izbaci Banants, te da Atalantino mjesto u ovom takmičenju ne zauzme Fiorentina.

Pašalić je prošlu sezonu odigrao na posudbi u Spartaku iz Moskve, a prethodno je također kao posuđen igrač igrao za Elche, Monaco i Milan.

Bivši igrač Hajduka je ugovorom i dalje vezan za Chelsea u kojem vjerovatno nikad neće dočekati svoju pravu šansu, a Atalanta će nakon isteka jednogodišnje posudbe, koja se planira, imati pravo da otkupi njegov ugovor za 15 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U dresu Milana, Pašalić je odigrao 24 utakmice u Seriji A i postigao je pet pogodaka.

Top Komentari

hercegbih
staro hrvatsko prezime
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi