Bh. stručnjak će sutra zvanično postati glavni trener ekipe koja igra u Ligi prvaka!

Velika čast za Mostarca

Bh. stručnjak će sutra zvanično postati glavni trener ekipe koja igra u Ligi prvaka!

Edmir Škorić

Ukrajinski velikan Šahtar ima novog trenera, a radi se o bh. stručnjaku koji je sa dosta uspjeha radio u Nizozemskoj.

Marino Pušić trenutno je pomoćni trener u Feyenoordu, ali je navodno već dogovoren njegov odlazak u ukrajinski Šahtar gdje će raditi kao prvi trener.

Prema riječima Fabrizija Romana, dogovor je već postignut, a u utorak će stići i zvanična potvrda. Ovo dolazi nakon što je Darijo Srna kao direktor kluba vodio ekipu u jednoj utakmici i ostvario pobjedu rezultatom 3:0.

Marino Pušić je od ljeta 2021. godine zaposlen u Feyenoordu, a prethodno je radio u Twenteu. 52-godišnji stručnjak rođen u Mostaru radio je u nekoliko nizozemskih velikana kao pomoćni trener, dok je u Twenteu 2018. godine dobio posao glavnog trenera.

U Šahtaru vjeruju da se radi o izuzetnom treneru, pa su odlučili da ga angažuju i sada se očekuje samo zvanična potvrda.

Šahtar igra Ligu prvaka, ali se nedavno razišao sa trenerom Patrickom van Leewenom. Šahtar u srijedu gostuje u Barceloni u 3. kolu Lige prvaka, no naravno teško je očekivati da će bh. trener voditi Ukrajince već u tom duelu. Osim s Barcom, u grupi igraju još sa Antwerpom i Portom. Nakon dva kola Ukrajinci su treći sa tri boda.

Pušićev odlazak je veliki udarac za Feyenoord, jer je on godinama bio stalni asistent trenera Arnea Slota, uključujući i Slotov period u AZ-u.

Osim Pušića, Feyenoord kao pomoćne trenere na raspolaganju ima i Sipkea Hulshoffa i Johna de Wolfa. Još uvijek nije jasno da li će se ovaj sastav dodatno mijenjati zbog Pusićevog odlaska.

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
vucibatino jedna vi ispod stola pusite jedan drugom bijednice bijedni
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi