Mario Tičinović: Mostar i Split su skoro isti, volio bih ostati ovdje što duže

Sjajni desni bek Plemića za SportSport.ba

Mario Tičinović: Mostar i Split su skoro isti, volio bih ostati ovdje što duže · Intervju

Mario Tičinović došao je prošle sezone u mostarski HŠK Zrinjski s epitetom velikog pojačanja. 

Ovaj 29-godišnji Sinjanin na sebe je skrenuo pozornost još kao jako mlad nogometaš kada je pružao sjajne partije za splitski Hajduk. Kasnije je skupljao iskustvo igranjem u Belgiji i Danskoj, a od dolaska u Mostar ovaj sjajni desni bek nije imao ni sreće s ozljedama koje su ga spopale. Da nesreća nikad ne dolazi sama dokaz je i to što je Tičinović u trenutcima kada je napokon sanirao sve ozljede uspio 'pokupiti' koronavirus zbog kojeg je propustio veći dio priprema mostarskog kluba. No ipak i takav, od povratka treninzima, Tičinović napokon pokazuje u kakvom se nogometašu radi.
U zasad izrazito blijedoj sezoni Zrinjskog jedna je od rijetkih svijetlih točaka tima Mladena Žižovića i za vjerovati je, što vrijeme bude odmicalo, da će ovaj nogometaš pokazati još više iz svog repertoara. Tičinović je o svojoj prilagodbi na Zrinjski, lošem otvaranju sezone i još nekim stvarima govorio za SportSport.ba.

Razgovor smo otvorili pitanjem, tj. konstatacijom da je Mario napokon zdrav i spreman Zrinjskom dati najbolje od sebe.

"Pa evo, obzirom da nisam prošao pripreme, mogu reći da sam ugodno iznenađen svojom formom" - govori Tičinović i dodaje:
"Nemam iza sebe mnogo treninga s ekipom i iskreno nisam očekivao da ću biti spreman za prve dvije utakmice. Tako je bilo i prošle sezone, nisam prošao pripreme, a morao sam u vatru. U sportu je to tako, ili jesi ili nisi. Malo sam prerano krenuo i drago mi je da se nisam ozlijedio. Ja uvijek dajem 100% od svojih mogućnosti a tako je i sada. Možda nisam još za 90 minuta, prije nekako za 60, ali svoje odradim maksimalno i pošteno".

Ozljede su te napokon zaobišle, no ne i koronavirus?

"Korona je u biti, bar u mom slučaju, bila kao malo jača gripa. Bio sam kući 20 dana, ograničen s kretanjem. Govorio sam sebi, da sam barem ozlijeđen, pa da mogu izaći van, prošetati, voziti bicikl. Zato sam mislio da će mi za oporavak i ulazak u formu biti potrebno više vremena jer tri tjedna praktički nisam radio ništa i u tom periodu mi se 'umrtvilo' tijelo. No hvala Bogu, prošlo je dobro. Od oporavka sam počeo trenirati dva puta dnevno. S Borisom ( kondicijski trener Zrinjskog) sam trenirao ujutro i popodne s ekipom sve u cilju što bržeg povratka. Korona i sve nedaće su iza mene pa polako hvatam ritam. Bilo je momenata da bih negdje oko 60. minute osjetio umor, no trener me ohrabruje, te sam uspio izgurati i više. Na zadnjoj utakmici me uhvatio i grč, bila je to peta u praktički samo dva tjedna. Vjerujem da će to iz dana u dan bivati sve bolje i bolje".

Mario, iza Zrinjskog su 4 kola i 4 boda, svakako učinak kojim ne može biti zadovoljan baš nitko u klubu?

"Slažem se svakako. No ne bih se složio da je tu sve tako loše. Da se baš tako loše igra, rekao bih, 'loše je i to je to', ali evo, ove zadnje dvije utakmice igrali smo dobro, dominirali nad protivnicima. Velež je bio nešto drugo, tamo je bilo loše, ali zadnje dvije utakmice smo dobro stajali na terenu. Fali nam ta neka dimenzija prema naprijed, neka mirnoća. Jer vidi, mi igramo, stvaramo šanse. Ali kad dođemo na nekih 20 metara od gola isto kao da nam se stvori neka blokada. Ne može se reći da ne igramo, evo, protiv Radnika smo u prvom poluvremenu imali 9 udaraca ka protivničkom golu, to nije malo. Imali smo i u Banja Luci svojih prigoda, ali neće. Oni zabiju gol iz prve prave a po meni i jedine šanse i onda, tko te pita. Kad neće - neće. Događalo mi se već ovo kroz karijeru, vjerujem da će, kako je došlo tako i proći. Krivo mi je jer dobro radimo i treniramo. Što je najgore, treba nam vremena, a nemamo ga. Tu su već nove utakmice, dolazi Sloboda, Differdange, raspored je zgusnut".

Spomenuo si sam dolazak FK Sloboda pod Bijeli Brijeg. Nekako se stvorio dojam da je za Zrinjski ova utakmica jedna od najbitnijih u posljednje vrijeme?

"Slažem se, pobijediti svakako moramo jer smo u samom startu već u zaostatku. Igramo kući, favoriti jesmo, mada vidite da to u ovim uvjetima ništa ne znači. Floskula ili ne, mi moramo dati sve od sebe i pokušati doći do pobjede. Vjerujte mi da i ovog igranje bez gledatelja svima otežava stvari. Sve podsjeća na trening, na prijateljske utakmice. Gledajte i ove utakmice Europa lige i Lige prvaka. Favoriti ispadaju, nema pravila".

Znaš li što o vašem protivniku u pretkolu Europa lige, Differdangeu?

"Igrao sam u Belgiji, Luxemburg je jako blizu. Znam da je liga slaba, ali što sad to znači u ovim uvjetima? Ne mora ništa. Nogomet igraju svi. Dobra stvar je što igramo doma i ne moramo se umarati putovanjem. No jedna je utakmica, to može biti nezgodno, ali moramo pokušati to proći. No prije njih moramo misliti ipak o Slobodi koja je slijedeća utakmica i samim tim najvažnija. Ako tu pobijedimo logično je da ćemo i europsku utakmicu dočekati u puno boljoj atmosferi".

Mario, prošao si dosta toga u nogometu, igrao HNL, u Danskoj, Belgiji. Gdje bi tu smjestio našu Premijer ligu?

"Ja iskreno, prije dolaska u Mostar, nisam znao skoro ništa o bosanskohercegovačkom prvenstvu. Ja sam se po dolasku najugodnije iznenadio jer to nije nimalo loše. Liga je puna odličnih nogometaša, kvalitete itekako ima. Ono što je vidljivo su infrastrukturalni problemi. Igra se iznimno čvrsto i na snagu, možda nema još toliko tehničke razine, ali čvrstina je stvarno iznenađujuća".

Što u bliskoj budućnosti možemo očekivati od tebe, od Zrinjskog?

"Mogu samo reći, ukoliko me posluži zdravlje, da ću ja davati sve od sebe. Imam još godinu dana ugovora i pružat ću od sebe svoj maksimum kao što i uvijek pružam kada sam zdrav. Nadam se da ću nastaviti u ovom ritmu, a vjerujem da ćemo i kao tim ono što se kaže 'odčepiti'. Trebat će malo sreće ali nekako ne sumnjam da će to krenuti u pravcu u kojem svi želimo. Nije lako kad se skupi par loših rezultata i kad se stvori pritisak. U tim uvjetima se nije lako vraćati, ali eto vjerujem da bi od utakmice sa Slobodom moglo sve poći na bolje".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Drugu godinu si tu, aklimatizirao si se, mnogi kažu da su Mostar i Split skoro identični?

"Pa da, praktički je sve isto. Od klime, preko ljudi, baš je puno dodirnih točaka. Mostar mi se baš sviđa, tim prije jer sam samo sat i pol vremena udaljen od doma. Iskreno, volio bih ostati što duže ovdje. Usput, navijačima bih poručio da ih razumijem. Glupo je da kažem da nam daju malo vremena, ali mogu im obećati da će biti sve kako treba. Znam da vremena nema, ali malo strpljenja će nam svima goditi. Mi ćemo ostaviti sve na terenu i nadam se da će to biti dovoljno za povratak na staze koje Zrinjski zaslužuje" - kazao je Mario Tičinović za SportSport.ba.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Bravo Tiću legendo osto ti nama u Mostaru jos par godina
6 1
Pozitiva
Znaci da nije do trenera, ako može on, Jakovljević, i još par igrača, onda mogu i ostali...
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti