Bolan poraz za Bešića, Vrančić i društvo na pragu Premier lige

Championship

Bolan poraz za Bešića, Vrančić i društvo na pragu Premier lige

E. Škorić

U ponedjeljak je odigrano 44. olo engleskog Championshipa i četiri kola prije kraja stvari su jasnije.

Čini se da ćemo Norwich definitivno gledati u Premier ligi, pošto tim Marija Vrančića ima 88 bodova, odnosno šest više od trećeplasiranog Leedsa, no i utakmkicu više.

Norwich ima sve u svojim rukama, bez obzira što je na prethodna dva meča remizirao. Prvo je u petak odigrao 2:2 sa Sheffieldom, pa je i danas istim rezultatom osvojio bod u gostima kod Stokea. Zanimljivo, ovo je četvrti uzastopni remi Kanarinaca.

Vrančić je u prošlom kolu zabio eurogol za 2:2, večeras je po ulasku u igru asistirao Pukkiju za 2:1, mada je Stoke uspio da izjednači i da osvoji bod.

Sheffield United je s 3:0 slavio kod Hulla i sada je drugi sa 85 bodova, te će se očito s Leedsom boriti za to drugo mjesto, koje vodi direktno u Premier ligu.

Aston Villa je s 1:0 savladala Millwall i ona je sigurna u doigravanje za Premier ligu, a prava borba očekuje se ona između klubova koji se pokušvaju domoći šestog mjesta.

Middlesbrough je danas sa 3:0 poražen na gostovanju kod Nottinghama, ali to nije iskoristio Bristol City, koji je poražen s 2:0 i ostaje bod manje od Bešićevog tima. Bešić je danas odigrao samo prvo poluvrijeme.

M'boro ispada ivan Top 6, pošto je Derby golovima u 94. i 101. minuti savladao QPR i sa 67 bodova sada je u na poziciji koja ga vodi u play-off. Wilson je iz penala donio veliku pobjedu domaćinu i timu Franka Lamparda, a istu je ovjerio nekoliko minuta kasnije.

Norwich u narednom kolu potiv Blackburna na svom terenu može da završi posao oko ulaska u Premier ligu, Sheffield će ugostiti Ipswich, a Leeds večeras ide u goste Brentfordu, a nakon toga će ugostiti Aston Villu narednog vikenda.

Middlesbrough protiv Readinga igra meč koji "mora" dobiti, baš kao i Derby na gostovanju kod Bristol Cityja, što će biti direktan okršaj za plasman u play-off.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi