Vrančićev Norwich pobjedom do drugog mjesta na tabeli

Championship, 28. kolo

Vrančićev Norwich pobjedom do drugog mjesta na tabeli

Carrow Road je bio poprište prvog meča 28. kola Championshipa, a domaći Norwich je dosta lako savladao ekipu Birminghama rezultatom 3:1.

Sve bitno desilo se u prvih pola sata. Norwich je poveo u 13. minuti preko Teemu Pukkija, da bi samo nekoliko trenutaka kasnije Adams poravnao na 1:1.

Ipak, Norwich je u 22. minuti stigao do nove prednosti zahvaljujući sjajnom golu nekadašnjeg bh. reprezentativca Marija Vrančića.

Tri minute kasnije Norwich je stigao do 3:1 preko Trybulla, a ovim rezultatom se i otišlo na odmor.

Drugo poluvrijeme je donijelo puno manje uzbuđenja, a Norwich je kontrolisao posjed lopte i sigurno čuvao rezultat, pa je na kraju slavio važnu pobjedu.

Norwich je nakon ove pobjede, barem nakratko, stigao do drugog mjesta na tabeli i sada ima 53 boda, tri boda više, ali i utakmicu više od trećeplasiranog Sheffield Uniteda. Birmingham je deveti sa 39 bodova.

Podsjetimo, Leeds je prvoplasirani sa 54 boda, ali ekipa Marcela Bielse tek treba odigrati svoj meč 28. kola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi