Maritimo iščupao bod velikom Portu

U Portugalu odigrana četiri meča

Maritimo iščupao bod velikom Portu

A. Haznadarević

Danas su u portugalskoj ligi odigrana četiri meča, u kojima su Estoril i Moreirense ostvarili pobjede, dok su Beira Mar i Nacional, te Maritimo i Porto podijelili bodove.

Porto je u posljednje vrijeme izgubio dah, te je sa remijem kod Sportinga, i večeras kod Maritima, prepustio lijepu priliku Benfici da se odmakne na čelu tabele.

 

Ipak, došao je večeras Porto prvi do vodstva u 34. minutu susreta golom Rodrigueza. Međutim, jako brzo je stigao odgovor Maritima, koji pet minuta kasnije preko Hyun Jun Suka poravnava na 1:0. 

 

Ispostavilo se da je to bio i konačni rezultat meča, pa je veliki bod ostao na Estadio dos Barreiros stadionu.

 

Portugalsa liga, 23. kolo, rezultati:

Beira Mar - Nacional 2:2

Estoril - Academica 2:0

Rio Ave - Moreirense 0:1

Maritimo - Porto 1:1

 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.