Ušao u svlačionicu, ali bolje da nije: Mourinho je umalo dobio kopačku u glavu i to od sudije!

Poznati arbitar sve ispričao

Ušao u svlačionicu, ali bolje da nije: Mourinho je umalo dobio kopačku u glavu i to od sudije!

A. Čaušević

Jose Mourinho je poznat kao trener koji vrlo često ulazi u žestoke rasprave sa svima, posebno sa sudijama. 

Mourinho je tokom trenerske karijere promijenio veliki broj klubova. Trenutno je angažovan u Romi, a ranije je vodio Manchester United, Chelsea, Inter, Real Madrid, Tottenham...

Dok je bio trener Manchester Uniteda Mourinho je nakon jedne utakmice umalo dobio kopačku u glavu i to od sudije Marka Clattenburga.

Bilo je to u januaru 2017. godine kada su Crveni đavoli odigrali 1:1 protiv Stoke Cityja, a portugalski stručnjak je poslije meča krenuo u sudijsku svlačionicu.

"Trebaš biti sretan ovaj put. Ne možeš me kriviti za remi, zar ne?" Kazao je Clattenburg Mourinho kada ga je ugledao i dobio je neočekivan odgovor.

Portugalac se požalio da Englez nije sudio penal nakon što je Ryan Shawcross igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Oglasi

"Dobro sam vidio, znam..." rekao je Clattenburg nakon čega je počela rasprava. "Ne, vidio sam vidio, pogriješio si...", odgovorio je Mourinho.

Clattenburg, rivelazione choc: "Ho lanciato una scarpa contro Mourinho"

Nakon toga atmosfera je uzavrela, Clattenbrug je uzeo kopaačku i bacio je na zid u blizini Mourinha koji se zaledio.

"Nisam znao šta da kaćem. Bio sam umoran od svih tih mentalnih igrica. Pogledao sam snimke kad sma došao kući i lopta je Shawcrossa pogodila u grudi."

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Zašto je Mourinho i dalje igrao te mentalne igrice? Legao sam te noći i shvatio sam da mi je dosta svega. Pomislio sam da mi takvi idioti više ne mogu smetati", naveo je 46-godišnjak.

Clattenbrug se od suđenja u Engleskoj oprostio 2017. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi