Psu je dao ime Ibra, sada je ispričao kako je Zlatan reagovao kada je to čuo

Van Bommel i danas u kontaktu sa Zlatanom

Psu je dao ime Ibra, sada je ispričao kako je Zlatan reagovao kada je to čuo

E. Škorić

Mark van Bommel bio je sjajan veznjak koji je igrao za Milan, Bayern i Barcelonu, a sada će se kao trener okušati u Wolfsburgu.

Sa sobom je nekadašnji nizozemski reprezentativac poveo porodicu, suprugu i najmlađeg sina, a zanimljivo da će stanovnik Wolfsburga postati i njegov pas koji se zove Ibra.

"Ibra? Nazvao sam ga po svjetskoj zvijezdi i napadaču Milana Zlatanu Ibrahimoviću", rekao je Vam Bommel.

"Zlatan i ja smo u vrlo dobrim odnosima, tada smo se sreli u Milanu i još uvijek smo u kontaktu. Na početku sam tražio ime za našeg psa. Moja je supruga tada predložila Ibru. Mislio sam da je ideja dobra", ispričao je 44-godišnjak za Bild.

Kako je Zlatan reagovao na to?

"Nije mu u početku bilo baš lijepo, ali mu je je to postalo normalno. Moj Ibra (pas op.a) je simpatičan i smiren, nije baš poput Zlatana", govori uz smijeh Van Bommel.

Na pitanje šta igrači Wolfsburga mogu da očekuju od njega, kazao je: "Momci ne treba da se plaše, mislim da će im se dopasti moja filozozija i moj način rada".

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Najavio je agresivan i atraktivan nogomet u Bundesligi, uvjeren da će navijači uživati. "Jednom će, nadam se, svi govoriti o mom Wolfsburgu".

Trenersku karijeru započeo je u Australiji kao pomoćni trener, vodio je potom PSV, radio kao asistent u reprezentaciji UAE, da bi nedavno postao trener bundesligaša koji ima velike ambicije u novoj sezoni.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi