Marko Arnautović poludio zbog izmjene, a menadžer sve smiruje: Bio je ljut jedan minut!
Kontroverzni austrijski napadač je tokom karijere imao mnogo ispada na terenu, a mnogi ga smatraju kopijom Zlatana Ibrahimovića (Foto: EPA)

Izvadio ga nakon 20 minuta igre

Marko Arnautović poludio zbog izmjene, a menadžer sve smiruje: Bio je ljut jedan minut!

M. Šljivak

Fudbaleri West Hama pobijedili su danas na svom terenu Birmingham sa 2:0 i plasirali su se u četvrto kolo FA Kupa.

Golove za Čekićare postigli su Marko Arnautović (2.) i Andy Carroll (90.), a osim golova veliku pažnju je privukla odluka trenera Manuela Pellegrinija da nakon 20 minuta zamijeni Arnautovića i da ubaci Carrolla.

Austrijanac je zbog ove odluke poludio. To je bilo sasvim jasno po njegovim gestikulacijama prilikom izmjene jer je sa menadžerom imao verbalni obračun.

Nije želio napadač West Hama sjesti ni na klupu već je nakon nekoliko razmijenjenih riječi otišao u svlačionicu.

Nakon meča menadžer londonskog tima Manuel Pellegrini je otkrio šta se zapravo dešavalo, iako je nevoljno pričao o tome.

"Nije to tolko bitno jer smo dobili meč, a on je postigao gol", rekao je Pellegrini, te je nastavio:

"Osjetio je bol u leđima na početku meča. Smatrao sam da je bolje da ga zamijenim jer se tek vratio nakon povrede i igrao je 90 minuta prije nepuna 72 sata. Mogao je nastaviti, ali smatrao sam da ne treba rizikovati. Bio je ljut jednu minuti i to je to. Samo je želio igrati", rekao je Pellegrini.

Carroll iskoristio šansu, debitovao Nasri

Andy Carroll je bio prava zamjena za Marka Arnautovića u ovom meču. Postigao je prvi gol u sezoni i dovršio je protivnika, a ovo mu je možda i posljednji gol u dresu West Hama.

Carroll se u posljednje vrijeme sve više povezuje sa odlaskom iz kluba. Zainteresovan je Celtic, a ugovor mu ističe u junu ove godine.

Također, danas je prve minute u dresu novog kluba upisao Samir Nasri. Vratio se Francuz nakon duge pauze od fudbala, a i on, kao i Carroll zadovoljio je čileanskog stručnjaka.

"Nikad nisam sumnjao u odanost Andyja Carrolla. Znam da želi ostati u klubu i njemu se nigdje ne ide. Mnogo sam pozitivnih stvari vidio danas, a jedna od tih stvari je povratak Samira Nasrija. Također, tu je i Carrollov gol", poručio je Pellegrini nakon meča.

West Ham naredni meč igra 12. januara, a protivnik im je gradski rival Arsenal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi