Arnautović bi mogao dobiti do sada nezapamćenu kaznu?

Uputio je izvinjenje

Arnautović bi mogao dobiti do sada nezapamćenu kaznu?

Samir Mlaćo

Mnogo bure donio je meč između Austrije i Sjeverne Irske.

Bilo je 3:1 za Austrijance, a meč je obilježio incident Marka Arnautovića.

Arnautović je tokom proslave gola okrenuo se i opsovao majku protivničkom golmanu.

Britanski Daily Mail objavio je detalje incidenta. Arnautović je opsovao šiptarsku majku i rekao da mu se gade svi Albanci.

Razlog za ovakvo ponašanje napadača Austrije nije poznato, a verbalni duel je nastavljen i nakon utakmice, ali strasti su se brzo smirile.

Ponašanje Arnautovića je zgrozilo evropsku javnost, a reprezentativac Austrije je uputio izvinjenje,

Prema disciplinskom pravilniku UEFA-e, Arnautović može da dobije kaznu od čak deset utakmica.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

Iz reprezentacije Sjeverne Makedonije su pisali UEFA-i i tražili su žestoku kaznu za napadača Austrije.

"Osuđujemo nacionalistički ispad Marka Arnautovića upućen Ezgjanu Alioskom. Podnijeli smo službeni dopis UEFA-i tražeći najstrožu kaznu. Uvijek smo protiv nacionalizma, diskriminacije, vrijeđanja i svih drugih ispada koji nisu u duhu nogometa. Uvijek ćemo braniti dostojanstvo makedonskih fudbalera", saopštili su iz FS Sj. Makedonije.

Top Komentari

brazzoheinzrummenige
Dzeko je slicne za vrat hvatao, neces ga Marko vise zaigrati na ovom Euru ako bude pravde :)
6 0
Husrefbeg22
Najmanje godinu dana zabrane igranja profesionalnog fudbala a u meduvrjemenu neka malo prolista objektivnu historiografiju (ne mislim na falsifikatorsku srbijansku) i prouci odakle mu prezime Arnautovic, te od kojeg naroda vodi porijeklo bosnjackog ili albanskog.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi