Hrvat prvo odbio ponude, pa Rumunima zabio nož u leđa, spakovao kofere i uzeo bogatstvo!

Težak udarac za Rapid

Hrvat prvo odbio ponude, pa Rumunima zabio nož u leđa, spakovao kofere i uzeo bogatstvo!

Endin Čaušević

Hrvatski napadač Marko Dugandžić nalazi se u centru pažnje javnosti u Rumuniji jer je na neočekivan način nappustio Rabit iz Bukurešta iako je prije toga odbio nekoliko ponuda i poručio da ostaje. No, kada je dobio ponudu kojom će riješiti život svoje porodice brže bolje je spakovao kofer i napustio Rumuniju.

Dugandžić je ponikao u dresu Osijeka u kojem je prošao sve omladinske kategorije, a potom je na ljeto 2015. godine za 150.000 eura prešao u Italiju gdje je potpisao za niželigaša Ternanu.

Ovaj 29-godišnji napadač zadržao se u Italiji tri godine igrajući za Ternanu i Materu, ali se odlučio vratiti u Osijek krajem 2018. godine. U Osijeku se zadržao nešto duže od godinu dana, a potom je ponovo odlučio da je vrijeme za odlazak.

Dugandžić početkom 2020. godine ide u Rumuniju gdje je potpisao za Botosani, ali samo devet mjeseci kasnije napušta klub i odlazi u ruski Sochi.

Nakon svih dešavanja između Rusije i Ukrajine napušta tu zemlju i vraća se u Rumuniju. Potpisao je za Cluj gdje je igrao pola godine, a potom je prije godinu dana stigao u Rapid.

Oglasi

U Rapidu je hrvatski napadač imao veoma dobru sezonu i ovog ljeta je nekoliko klubova bilo zainteresovano za njega, ali je on te ponude odbio. No, kada su u Rapidu bili sigurni da Dugandžić ostaje on im je saopštio da želi da ide jer je dobio ponudu koja se ne odbija.

Sve se desilo u samo nekoliko dana, a Dugandžić je danas zvanično potpisao za Al Tai i karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji.

Rapid je od njegove prodaje zaradio dva miliona eura, no nisu krili razočaranje što je Hrvat otišao na tako neočekivan način jer su svjesni da nemaju vremena naći zamjenu za njega.

Dugandžić se oprostio od Rapida, a nakon svega oglasili su se i iz rumunskog kluba porukom da donekle i mogu shvatiti odluku ovog napadača koji će u S. Arabiji zaraditi odličnu sumu i osigurati sebe i porodicu do kraja života.

Prema informacijama iz rumunskih medija Dugandžić je dogovorio godišnju platu od preko milion eura, a potpisao je višegodišnji ugovor s Al Taiom. Takvu platu ranije nije imao u karijeri i nije ni čudo što ponudu iz Saudijske Arabije nije mogao odbiti.

Rapidu je zasmetalo što je otišao na takav način kada je uvjerio sve u klubu da ostaje, ali se preko noći sve promijenilo jer je stigla ponuda koja se ne odbija, te se Dugandžiću zaista ne može zamjeriti što se predomislio.

Za Rapid će to biti žestok udarac jer je Dugandžić na sedam ovosezonskih mečeva u prvenstvu zabio čak šest golova i dodao jednu asistenciju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi