Dženan Zajmović ekspresno pronašao novi klub, očekuje ga veliki izazov

Jučer se razišao sa Veležom

Dženan Zajmović ekspresno pronašao novi klub, očekuje ga veliki izazov

S. Mlaćo
Pomalo neočekivano FK Velež se jučer razišao sa Dženan Zajmovićem. Rođeni su se odlučili na smanjenje plata, nekoliko igrača navodno i ne žele pristati na to, a sa Zajmovićem je dogovoren sporazumni raskid. Pojavile su se špekulacije da će ostati u Premijer ligi, no od toga nema ništa.

Ipak, ofanzivac nije dugo bio bez kluba, s obzirom da je srbijanski superligaš Radnik iz Surdulice upravo objavio da su dogovorena četiri nova imena. Jedno od njih je Zajmović.

Iz Crvene Zvezde u Surdulicu je stigao Andrija Radulović, te desni bek Uroš Lazić. Na poziciju štopera iz redova Metalca stigao je Ukrajinac Tarasem Bondarenko,  te Zajmović, koji je najavljen kao bivši napadač Veleža i Željezničara.

Radnik je na posljednjem mjestu u Super ligi Srbije i ima samo osam bodova. Čelnici kluba se ne žele predati u borbi za opstanak i zbog toga su krenuli u dovođenja pojačanja. Biće ipak veoma teško, jer je im prvi rival Mladost bježi pet bodova, Javor osam, a Radnički iz Niša devet.

Naš tim se za vreme aktuelnih priprema za predstojeću sezonu pojačao na ključnim pozicijama. Iz Crvene Zvezde su na...

Posted by FK Radnik Surdulica - Zvanična prezentacija on Tuesday, January 10, 2023

U FK Velež su se jučer oprostili od Zajmovića i prisjetili se posebno jedne utakmice.

Oglasi

“Fudbalski klub Velež Mostar obavještava sve svoje članove, navijače i prijatelje Kluba kao i cjelokupnu sportsku javnost, da je dogovoren sporazumni raskid saradnje sa našim dosadašnjim fudbalerom Dženanom Zajmovićem.

Dženan Zajmović rođen je 11. novembra 1994. godine u belgijskom Antwerpenu. Karijeru je započeo u omladinskom pogonu sarajevskog Željezničara, nakon čega odlazi u NK Lokomotiva iz Zagreba. Nakon iskustva u Hrvatskoj vraća se u Bosnu i Hercegovinu nastupajući za NK Travnik i FK Željezničar, da bi potom svoju fudbalsku sreću iskušao u redovima rumunskog ACSM Politehnica Iasi.

Članom Fudbalskog kluba Velež Mostar postao je u ljeto 2021. godine.

Ovaj dvadesetosmogodišnji fudbaler navalnog reda dres Rođenih nosio je u 54 navrata, postigavši pritom 17 golova uz upisanu jednu asistenciju. Svakako da će ostati upamćen njegov pogodak u Veležovom prvom evropskom nastupu, onaj protiv slavnog grčkog AEK-a za, na kraju će se ispostaviti, veliku pobjedu rezultatom 2:1.

Fudbalski klub Velež Mostar našem Dženanu se najiskrenije zahvaljuje za profesionalan pristup i doprinos ostvarenim rezultatima u proteklim sezonama, te mu upućuje najljepše želje u nastavku njegove fudbalske karijere“, stoji u objavi FK Velež.

U prvom dijelu sezone u tri takmičenja Zajmović je upisao 18 nastupa uz šest pogodaka i najbolji je strijelac Rođenih. Mnogi su očekivali da će ostati u Veležu, no na kraju se to nije desilo.

Ključ je vjerovatno bila i izjava novog trenera Mostaraca Nedima Jusufbegovića.

"Većina igrača je prepoznala u kakvoj se situaciji nalazi Velež i pristali su na smanjenje ugovora. Shvatili su situaciju u kojoj se klub nalazi i preuzeli su odgovornost. Uprava Veleža će nagraditi sigurno pozitivan rezultata. Jedan veliki potez igrača i sada sa energijom i zajedništvom možemo napraviti kvalitetan rezultat.", rekao je jučer Jusufbegović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Udjes na sportski portal a oni pisu o takozvanom velezu iz vrapcica!!! Pa gdje to jos ima?
1 4
nakopitam
@E.Car Brate o cemu ti? Kakvi bosnjaci? Ja pisem o vrabcicima, niksicevim tovarima!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti