Marko Livaja je krenuo da napravi najveću glupost do sada, a onda ga je uhvatila prava osoba...
Foto: Sime Zelic/Pixsell

Šta se dešavalo na derbiju?

Marko Livaja je krenuo da napravi najveću glupost do sada, a onda ga je uhvatila prava osoba...

Admin Čaušević

Četiri dana nakon polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama otkriven je zanimljiv detalj. Glavni protagonist cijele priče bio je Marko Livaja koji je meč posmatrao sa tribina Poljuda zbog povrede.

Dinamovu pobjedu i eliminaciju Hajduka iz Kupa obilježili su navijački neredi poslije posljednjeg sudijskog zvižduka kada su pristalice Splićana utrčale u teren nezadovoljne rezultatima u posljednje vrijeme.

Uslijed višeminutnih nereda nije bilo povrijeđenih igrača ni u jednoj ekipi nakon što je policija uspješno potisnula navijače na tribinu.

Livaja je meč posmatrao iz lože, a kada su počeli neredi praktično je sišao na stazu i krenuo je da uđe na teren, ali onda je naletio na Brunu Petkovića koji ga je uspješno zaustavio i spriječio da napravi neku glupost.

O detaljima je gostujući u podcastu Tribine govorio komentator utakmice Andrija Cmrečnjak koji je ispričao kako je Petković odvratio Livaju.

"Livaja je sišao iz loše i htio je da uđe na teren dok su svi ostali bježali, svi su mu govorili da ne ide, ali niko nije uspi oda ga zautavi", ispričao je Cmrečnjak te nastavio:

Oglasi

"Koga je na kraju zaustavio? Uradio je to Petković. Prišao mu je, uhvatio ga za rame, nešto mu je šapnuo na uho i uspio ga uvjeriti da ne ide dalje."

Poznato je da su Petković i Livaja pravi prijatelji, pokazivali su to i u vrijeme dok su igrali u reprezentaciji Hrvatske i jasno je da kapiten Dinama zna pronaći prave riječi za Livaju.

Inače, Petković je jedan od rijetkih igrača Dinama koji ima određeni respekt kod Hajdukovaca te je bio na Livajinoj strani tokom skandala u Rijeci.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Poznato je da se Livaja prošle godine tokom treninga reprezentacije Hrvatske sukubio sa određenim navijačima Rijeke poslije čega se i povukao iz dresa Vatrenih.

Hajduk u nedjelju gostuje Rijeci, međutim "desetka" Splićana neće biti na Rujevici, a razlog je povreda.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi