Perišić je u srijedu digao Poljud na noge, ali protiv Rijeke radi "veće sile" Hajduk postaje žrtva

Hoće li igrati protiv Rijeke?

Perišić je u srijedu digao Poljud na noge, ali protiv Rijeke radi "veće sile" Hajduk postaje žrtva

Admin Čaušević

Izgleda da je 20-ak minuta koliko je dobio protiv Dinama bio samo kratkotrajni bljesak Ivana Perišića. Da li je to zaista tako pokazat će naredne utakmice, međutim vrlo lako bi Hajduk mogao biti žrtva većeg interesa. 

Hrvatska će na Evropskom prvenstvu igrati mečeve protiv Španije, Albanije i Italije. Izuzetno jaka grupa u kojoj će Zlatko Dalić morati na raspolaganju imati svoje najbolje igrače i to maksimalno spremne.

Dalić je već zatražio određenu uslugu pa je moguće da se pomjere i utakmice finala Kupa između Rijeke i Dinama. Vatreni pripreme počinju 26. maja, a revanš finala je 30. maja na Rujevici.

I dok bi Rijeka i Dinamo mogli izaći u susret, na iskušenju će biti i Hajduk i to zbog Ivana Perišića koji se oporavlja od teške povrede koljena i tek se vratio na teren.

Digao je krilni fudbaler oko 30.000 navijača na noge tokom kup utakmice Hajduka i Dinama i konačno je osjetio poljudski travnjak u dresu Majstora s mora.

Međutim, sada se postavlja pitanje kada će Perišić ponovo zaigrati jer je u pitanju određena vrsta nacionalnog interesa pošto je poželjno da spreman dočeka Evropsko prvenstvo.

Oglasi

Hajduk u nedjelju igra derbi protiv Rijeke kada će hvatati posljednji voz za titulu prvaka, a kako sada stvari stoje teško da će Perišić zaigrati na Rujevici.

"Sve radimo s njim u dogovoru. To je poseban igrač. Idemo onako kako to doktori predlažu. Tu je i interes cijele Hrvatske", rekao je trener Hajduka Mislav Karoglan u najavi susreta.

S obzirom na brojne povrede, prije svih neigranje Livaje te Žapera i Dajakua Perišić bi Hajduku sigurno bio od velike koristi, ali kako je u pozadini veći interes Karoglan će morati tražiti druge opcije.

Dalić je još ranije najavio da će sigurno voditi Perišića u Njemačku, potvrdio je to i pozivom na martovsko okupljanje pa i nije iznenađenje što možda i postoji određeni pritisak iz HNS-a da se bivšem igraču Tottenhama dozira minutaža.

Hajduk do kraja sezone ima još osam utakmica, da li će Perišić ijednom biti starter ostaje da se vidi. Minutaža mu je sigurno potrebna kako bi Euro dočekao u takmičarskom ritmu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi