Livaja je bio nedodirljiv, a onda je došao Gattuso: Napadaču odmah pao mrak na oči

Mora to da prihvati

Livaja je bio nedodirljiv, a onda je došao Gattuso: Napadaču odmah pao mrak na oči

Edmir Škorić

Gennaro Gattuso proslavljeni je fudbaler koji je igrao u Milanu, ali 46-godišnjak postepeno i veoma dobro gradi trenersku karijeru. Njegova posljednja stanica je Split, pošto je dogovorio saradnju sa Hajdukom i bit će zaista zanimljivo pratiti dešavanja na Poljudu.

Italijanski stručnjak ostao je upamćen kao veliki borac, kao veliki prljavac na terenu, čovjek s pobjedničkim mentalitetom, ali i velikim autoritetom. Možda je upravo to što treba većini trenera, naročito onima koji su godinama prolazili Poljudom.

Gattusu će teško bilo koji igrač Hajduka moći da pravi grimase kada nezadovoljno napušta teren ili da mu glumi facu. Niko, pa ni Marko Livaja, koji se smatrao velikim idolom splitske publike.

Sjajni napadač ostat će u Hajduku i naredne sezone, ali morat će se suočiti s Gattusom i neke odluke Italijana teško će pasti nekadašnjem reprezentativcu Vatrenih. Italijan je odmah po dolasku odlučio praviti promjene u sistemu Hajdukove igre, a ono što je već sada jasno - trpit će Livaja.

Naime, očekuje se da Livaja zaigra iza napadača i pitanje je kako će podnijeti ovu promjenu, ali neće imati izbora. Otvara se mjesto u napadu, a ono bi moglo pripasti Edinu Džeki, koji se povezuje posljednjih dana s Hajdukom, iako je njegova želja da ostane u Turskoj barem još sezonu.

Oglasi

Navodno Jose Mourinho ne planira s Džekom igrati narednu sezonu i to bi moglo na kraju odvesti bh. reprezentativca u Split, a navijači Hajduka naravno već zamišljaju situaciju i tim sa Džekom u napadu, Livajom kao polušpicom, sa Perišićem na boku i sa Ivanom Rakitićem u veznom redu.

Rakitić je postao još jedna velika želja Hajduka i u Dalmaciji pozivaju 36-godišnjaka, mada on ima ugovor sa saudijskim Al Shababom do sljedećeg ljeta.

Potražite više informacija na temu HNL:

Hajduku slijedi uzbudljivo ljeto, sasvim sigurno, a onda kreće sezona u kojoj će pokušati nakon toliko godina stati Dinamu u kraj i osvojiti titulu. Sa Nikolom Kalinićem kao sportskim direktorom Splićani za sada rade dobre stvari, ali još su daleko od Dinama.

Inače, za svakoga je Hajduk veliki izazov, pa se to smatra jednim od glavnih razloga zašto je Gattuso prihvatio poziv iz Splita, a imao je mnogo bogatije ponude na stolu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi