Šta za Livaju znači dolazak Gattusa? "Da šta valja..."

Komentari navijača Hajduka

Šta za Livaju znači dolazak Gattusa? "Da šta valja..."

Edmir Škorić

Kao grom iz vedra neba Hajduk je prije dva dana za novog trenera imenovao legendarnog bivšeg italijanskog fudbalera Gennara Gattusa. Dok se uveliko pisalo o Ivanu Juriću, klub je sve iznenadio objavom o nekadašnjem veznjaku Milana.

U igračkoj karijeri osvojio je gotovo sve što se moglo osvojiti. Prvak svijeta s Italijom 2006. godine, osvajač Lige prvaka s Milanom 2003. i 2007. godine, dvostruki osvajač Serie A, UEFA superkupa te italijanskog superkupa, a jednom je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo.

Postao je ikonska figura svjetskog fudbala zbog svog stila igre i velike borbenosti, kao i izraženog pobjedničkog mentaliteta, pa se na Poljudu nadaju da će takve karakteristike pomoći ekipi da konačno prekine dominaciju Dinama u Hrvatskoj.

Dolazak Gattusa na Poljud je svakako velika stvar i regionalni, ali i svi evropski i svjetski mediji bruje o tome. A naravno navijači Hajduka vode rasprave o tome da li je Italijan pravi čovjek za njihov klub.

Gotovo 2000 komentara postavljeno je ispod objave o Gattusovom dolasku u Hajduk na zvaničnom Facebook profilu splitskog kluba. Za jedne je uprava odradila sjajan posao, drugi smatraju da Gattuso neće biti od pomoći.

Oglasi

"Mislim da je i sad spremniji od 90% prve momčadi i da može zauzet sridinu terena bez problema", bio je komentar jednog od navijača koji je dobio gotovo 1000 lajkova.

"Na prvom treningu svakom igraču ući u kost klizećim startom a onda idemo dalje...", dodaje drugi navijač, a treći kaže da "sada vidimo ko to neće trenirati".

No, uvijeke ima i pesimističnih: "Da išta valja vodia bi Milana ili bar Barcelonu".

"Treba mu dat podršku! Kakve su nas sve budale vodile on je Guardiola za njih. Čovjek je vodio Milan, Napoli, Valenciju, Marseile. A dosadašnji Karoglani,Ivankovići Zmijavce i juniore Širokog! Plačemo za Jurićem kojem je vrh karijere Torino i Verona a ovaj nam nevalja".

Jedan je zaključio da će sada Marko Livaja smršati 20 kilograma. Istina je da se kapiten i ključni čovjek Hajduka zaista udebljao tokom proteklog perioda, pa će morati da se "steše", a pod vodstvom Gattusa to ne bi trebao biti problem.

Oglasi

"Kolko vremena će trebati da se on i Livaja potuku?", pitao se jedan od Hajdukovih navijača.

Jedno je sigurno, bez obzira ko je na klupi, Hajduku neće ponovo biti lako da sruši Dinamo, koji je prošle sezone bio tako blizu prekida dominacije, pa stiga do duple krune. Ne treba ni napominjati da je Hajduk prvi put bio prvak 2005. godine, ali vatreni navijači Hajduka poznati su kao najlolajniji u regionu i sigurno je da nikada neće odustati od podrške svom klubu, ali ni od vjerovanja da će ponovo, kao nekada, slaviti titule.

Potražite više informacija na temu HNL:

Koga je trenirao Gattuso?

Kao trener posljednji angažman imao je vodeći francuskog velikana Olympique Marseille s čije klupe je otišao u februaru ove godine.

U Španiji je prethodno vodio Valenciju, a prije toga Fiorentinu, Napoli i Milan gdje je tada kao igrača vodio sadašnejg sportskog direktora Hajduka Nikolu Kalinića. Na samom početku trenerske karijere nakon epizode u Švicarskoj bio je šef stručnog štaba Palerma, zatim grčke OFI Crete te talijanske Pise.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

GuiliDamou
Šta je s Livajom, Gattusom i Hajdukom!? Dobro je više, koga zanima ima gol.hr i tamo te stranice pa nek istrazuje. Znam da ste vi iz sport.sport.ba malo pro cro orjentacija, al bar pokušajte to malo sakrit!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi