Još jedan težak udarac za Dalića, ali situacija koja najbolje oslikava razliku između Hrvatske i BiH

Problemima nema kraja za Vatrene

Još jedan težak udarac za Dalića, ali situacija koja najbolje oslikava razliku između Hrvatske i BiH

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske okupit će se u ponedjeljak pred mečeve protiv Turske i Velsa u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. No, problemima za Zlatka Dalića nema kraja, no u ovom slučaju se najbolje vidjela razlika između reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Vatreni će su okupiti u ponedjeljak jer ih već u četvrtak očekuje derbi protiv Turske koji će se igrati u Osijeku, no selektor ovog tima Zlatko Dalić našao se u velikom problemima pred oktobarske utakmice.

Prvi udarac stigao je prije desetak dana kada je tešku povredu zadobio Ivan Perišić koji će van terena biti pola godine, a Dalić je prije nekoliko dana ostao i bez Brune Petkovića koji se povrijedio protiv Hajduka.

Međutim, nova vijest koja stiže iz Njemačke dodatno je uzdrmala Dalića. U centru pažnje našao se Andrej Kramarić koji će prema svemu sudeći povrijeđen stići na okupljanje reprezentacije.

Kramarić se povrijedio na meču protiv Borussije Dortmund kada se požalio na povredu zadnje lože i tada je ranije napustio teren. Hrvatski napadač nije trenirao cijele sedmice i gotovo sigurno neće igrati protiv Werdera ovog vikenda.

Oglasi

Potvrđeno je da su Kramarićevo koljeno i zadnja loža još uvijek natečeni zbog čega on uopšte nije trenirao i nije poznato u kakvom stanju će doći u ponedjeljak na okupljanje.

Međutim, i u ovom slučaju vidjela se razlika između reprezentacija Hrvatske i Bosne i Hercegovine, te činjenica da su Vatreni na nekom drugom nivou u poređenju s našim Zmajevima.

Kramarić će stići na okupljanje bez obzira na pobjedu i odradit će preglede kako bi se utvrdilo zvanično može li pomoći reprezentaciji ili ne na mečevima protiv Turske i Velsa.

Sjećamo se svi prošlog mjeseca i situacije s Anelom Ahmedhodžićem koji je također imao problema s povredom, ali se nije pojavio na okupljanju nakon čega je najavljena njegova suspenzija od koje na kraju neće biti ništa.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kramarić će s druge strane svejedno doći na okupljanje bez obzira da li je povreda teže ili lakše prirode što i jeste način na koji se treba odnositi prema državnom dresu i pokazatelj i na naše reprezentativce kako se treba ponašati.

Top Komentari

Mowzilla
E pa susjedi imaju i uredjeniji savez, za kadar i da ne pricam. Mi se trenutno mozemo porediti jedino sa ekipama u kojima vlada multinacionalno ili vjersko predsjednistvo kao kod nas...
0 0
user1676370670
Sta ce mentolu oslikavati..Bosnu razvlace svi,srbi uzimaju,hrvati uzimaju nama sto ostane.svi vuku na svoju stranu i zele da uniste i ovo malo rep sto je ostalo..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi