Maksimović: Velež se mnogo pita kući, ali pokušati ćemo da ih iznenadimo

Borac gostuje u Mostaru

Maksimović: Velež se mnogo pita kući, ali pokušati ćemo da ih iznenadimo

E. Čaušević

Fudbaleri Borca sutra igraju u gostima protiv Veleža u okviru 21. kola Premijer lige BiH.

Igrači Borca već se nalaze u Mostaru, a danas su odradili trening Pod Bijelim brijegom.

Nakon treninga za SportSport.ba govorio je trener Borca, Marko Maksimović, koji je otkrio svoja očekivanja pred sutrašnju utakmicu.

"Kao što znate svi su zimsku pauzu iskoristili da se što bolje spreme. Mi smo proljeće otvorili što je najvažnije pobjedom i taj umjetnički dojam nije bitan i samo se pišu bodovi. Sutra već nova utakmica s Veležom koji je već konstanta u Premijer ligi i zasluženo su u gornjem dijelu tabele. Imaju jako dobar tim i dobro igraju kući gdje su čini mi se već godinu dana bez poraza. Nadam se da će moja ekipa sutra biti motivisana i spremna dati maksimum i onda se imamo pravo nadati nekom rezultatu", rekao je Maksimović.

Ambicije u nastavku sezone?

"Pa, vidite mi imamo te ambicije da izborimo Evropu, a sad da li ćemo to uraditi kroz ligu ili Kup vidjet ćemo. Idemo utakmicu po utakmicu i sve neke stvari koje su tu oko nas što se tiče nekih igrača, dat ćemo svoj maksimum i pokušati dolaziti do bodova iz utakmice u utakmicu".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kakav Borac sutra možemo očekivati na stadionu Rođeni?

"Kažem vam opet da je Velež jako dobar domaćin i to pokazuju već godinu dana i mnogo se pita kući. Mi ćemo pokušati sutra da iznenadimo Velež nekim stvarima, nadam se da ćemo imati motivisanu i fokusiranu ekipu i sigurno da iz tih nekih stvari očekujemo neke stvari koje će biti dobre po nas na toj utakmici", zaključio je Maksimović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi