Maksimović hvali Dudića i poručuje: Velež ima dobru ekipu
Detalj sa posljednjeg meča Veleža i Borca odigranog u Mostaru

Maksimović hvali Dudića i poručuje: Velež ima dobru ekipu

A. Beganović

Nakon pobjede nad Olimpikom na otvaranju drugog dijela sezone, Borac će do novog pozitivnog rezultata pokušati doći u Mostaru gdje će sutra snage odmjeriti sa Veležom.

Oslabljen je Borac uoči duela sa Veležom, a upravo o tome je na press konferenciji govorio i šef struke Marko Maksimović.

"Nema Lukića, Dujkovića, Jovanovića, Milojevića koji mora na operaciju, a Ćorić nema pravo nastupa zbog tri žuta kartona. Meleg i Brtan su također pod znakom upitnika, male su šanse da će biti spremni za meč, no putovat će sa ekipom. Imali su određenih problema ali sada se dobro osjećaju. Ipak nakon nekoliko dana netreniranja teško da će biti spremni za 90 minuta", istakao je Maksimović, pa se osvrnuo i na protivničku ekipu.

"Imaju kontinuitet posljednjih godina, kako u stručnom kadru tako i u rukovođenu klubom. Ne mijenjaju mnogo ekipu, imaju dobre individualce, sjajne krilne napadače poput Cvijanovića, Brandaa i Anđušića. Uz sve to imaju i dobrog trenera Feđu Dudića. Ulog je veliki, mnogo ekipa se ravnopravno bori za Evropu i zbog toga je bitno da se bodovi skupljaju na svakom meču. Specifične su utakmice sa Veležom, nikada nismo pobijedili u Mostaru, a ni Velež se ne može pohvaliti dobrim rezultatima u Banjoj Luci. Motiv postoji, moramo biti maksimalno koncentrisani na zadatke i pokušat ćemo doći do dobrog rezultata. Biće teška, a nadam se i neizvjesna utakmica sa sretnim krajem za nas".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na press konferenciji uoči polaska za Mostar govorio je i iskusni Stojan Vranješ.

"Utakmice Veleža i Borca u posljednjim godinama postaju pravi derbiji. Nismo bili uspješni u Mostaru u prošlosti, ali uz zajedništvo možemo do pozitivnog rezultata. Velež je dominantan kući, igraju agresivno, no spremni smo za sve izazove. Ne smijemo mnogo griješiti, posljednju utakmicu u Mostaru smo izgubili upravo radi individualnih grešaka i to je odlučilo taj derbi. Nadam se da ćemo mi sutra iskoristiti greške protivnika i da ćemo se zadovoljni vratiti kući", zaključio je Vranješ.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Budite sretni jer ste dobili najboljeg sudiju lige.Zna vice koga postaviti.Ali treba neko da pošteno sudi a ne ko kod vas GIGOVIĆ.NEMA BODOVA IZ MOSTARA na to zaboravite.Rođeni,ispratit ih dostojanstveno sa 3 komada.
11 2
Taceoni
Samo jako ???
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi