Nakon Bešića Ferencvaroš doveo i Marka Marina
Foto - Ferencvaroš

Mađarski prvak se pojačao

Nakon Bešića Ferencvaroš doveo i Marka Marina

M. Šljivak

Mađarski velikan Ferencvaroš dobio je danas još jedno veliko pojačanje.

Nakon dolaska Muhameda Bešića, novi član prvaka Mađarske postao je njemački fudbaler Marko Marin (32).

Nekada velika zvijezda njemačkog fudbala danas je potpisao ugovor sa Ferencvarošom i povećat će koloniju fudbalera koji dolaze ili su porijeklom iz BiH u ovom klubu.

Marin je posljednjih godinu i po proveo u Saudijskoj Arabiji, a tokom karijere je promijenio veliki broj klubova.

Počeo je u Borussiji Monchengladbach, igrao je za Werder, Chelsea, Sevillu, Fiorentinu, Anderlecht, Trabzonspor, Olympiacos i Crvenu zvezdu.

Marin je nekada važio za veliku nadu njemačkog fudbala, ali mu se karijera nije razvijala prema planu. Ipak, za Elf je uspio upisati 16 nastupa.

Članovi Ferencvaroša trenutno su bh. fudbaleri Eldar Ćivić, Adnan Kovačević, Stjepan Lončar i Muhamed Bešić.

Top Komentari

user1582456981
Vise BH-varos nego Ferenc?
7 0
user1616752876
Hannover 96 je davne 1996 za sto godina planirao povratak u Bundesligu sa igračima iz bitte drzave...Djelmaš,Nedic, Jašarevic, i jos neki...ljudi te godine hladno ispadnu u 3 Ligu..
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi