Još jedan mađarski klub htio Bešića: Nije nam se javio na telefon i samo nam je poslao SMS poruku

Razočarani što nisu razgovarali

Još jedan mađarski klub htio Bešića: Nije nam se javio na telefon i samo nam je poslao SMS poruku

E. Čaušević

Bh. reprezentativac Muhamed Bešić danas je zvanično predstavljen kao novo pojačanje mađarskog Ferencvaroša.

Bešić je na kraju prošle sezone napustio Everton nakon što mu je istekao ugovor sa klubom s Goodisona. Bh. veznjak je prošlu sezonu odgledao s tribina jer Carlo Ancelotti nije računao na njega.

Već tada je bilo jasno da će Bešić sigurno napustiti Everton jer mu klub nije ponudio nastavak saradnje.

Ovog ljeta se povezivao s nekoliko klubova, ali tu nije bilo ništa konkretno. Kada je završen prelazni rok mnogi su smatrali da će Bešić ostati bez angažmana i da će tek na zimu da se skrasi, ali na svu sreću to se nije desilo.

Bešić se nakon sedam godina odlučio vratiti u Mađarsku i to ponovo u dres Ferencvaroša. U ovom klubu proveo je dvije sezone prije nego što je na ljeto 2014. godine za pet miliona eura prešao u Everton.

Oglasi

Bh. veznjak je nakon potpisa ugovora poručio da je za njega ovo kao drugi dom i da je sretan što se vratio u Ferencvaroš.

Koliko je odan ovom klubu najbolje pokazuje izjava sportskog direktora Fehervara, Istvana Salloija, koji je izjavio da su oni kontaktirali bh. fudbalera, ali da im se nije javljao na telefon i da im je samo odgovorio SMS porukom.

Kako pišu mađarski mediji iz Fehervara ne kriju da su razočarani što se Bešić nije javio na telefon kako bi popričali.

"Kontaktirali smo ga i istina je da smo bili zainteresovani za Bešića. Pokušali smo ga dobiti na telefon, ali se nije javljao. Samo nam je poslao SMS poruku i rekao da ne želi igrati trenutno u Mađarskoj. Ipak, oni koji ne žele da igraju za naš klub u njega ne trebaju ni da dolaze", rekao je Salloi prije same objave Bešićevog povratka u Ferencvaroš.

Sigurno je da i selektora Ivayla Peteva raduje što je Bešić pronašao novi klub jer je on bio važan igrač naše reprezentacije prethodnih godina, te neće biti iznenađenje ukoliko se uskoro vrati u redove Zmajeva.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi