FK Željezničar želi dovesti Marka Obradovića?

Plavi zainteresovani za iskusnog napadača

FK Željezničar želi dovesti Marka Obradovića? · Saznajemo

Edmir Škorić

Marko Obradović već se neko vrijeme povezuje sa klubovima iz Premijer lige BiH.

Sjajni napadač (30) imao je zavidnu karijeru, a ljubitelji bh. fudbala pamte ga najviše po dobrim izdanjima u dresu Radnika iz Bijeljine s kojim je osvojio Kup. Ponikao je u Zemunu, gradio karijeru u juniorima Partizana, a do dolaska u Bijeljinu nastupao u Belgiji.

Nakon dobrih igara u dresu Radnika otisnuo se na istok, igrao za Aktohbe, Enisey, Torpedo, Okzhetpes, a posljednji angažman imao je u Neftčiju u Uzbekistanu.

Od početka godine je slobodan igrač i vaga ponude. Imao je, saznajemo, dobre financijske ponude nekih istočnih timova, ali odlučio je da ne igra u manje ambicioznim timovima i stoga ne isključuje povratak u BiH.

Povezivao se s Veležom i Radnikom te Slobodom, koju trenira njegov nekadašnji saigrač i prijatelj Mladen Žižović, a prema informacijama do kojih je došao SportSport.ba, sada se nalazi na meti Željezničara.

Plavi žele iskusnog napadača, rješenje vide u Obradoviću, ali još uvijek nema konkretnih pregovora, iako postoji interes.

U narednim danima moglo bi doći do intenzivnih pregovora, ukoliko se poklope ambicije jedne i druge strane, a sam financijski aspekt, saznajemo, nije od ključnog značaja jer je srbijanski golgeter željan da igra u ambicioznom timu koji će mu omogućiti da uživa u onome što najviše voli - fudbalu i strasti koje sa sobom nose pune tribine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Obradović je u Premijer ligi BiH ukupno odigrao 116 utakmica i ima 41 pogodak uz 13 asistencija. Kao član Radnika je igrajući kup mečeve u 12 nastupa postigao sedam pogodaka.

Nema nikakve sumnje da bi bio pravo pojačanje za tim s Grbavice, a hoće li se to i dogoditi, ostaje da vidimo.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

iznogood
E bas je nasao ambiciozan klub...
1 3
Lenox
Hahahahahahahahah
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi