Marko Obradović slobodan igrač, je li vrijeme za novu avanturu u Premijer ligi?
Srbijanski fudbaler imao je jednu avanturu u Premijer ligi BiH, je li vrijeme za novu?

Napustio Spartak

Marko Obradović slobodan igrač, je li vrijeme za novu avanturu u Premijer ligi?

E. Ganibegović

Srbijanski napadač Marko Obradović postao je slobodan igrač. Pamtimo ga već po igrama u Bosni i Hercegovini, a vidjet ćemo hoće li se možda ponovo vratiti u elitni rang našeg fudbala.

Ljetos je Marko Obradović potpisao za Spartak iz Subotice, a od jučer je zvanično bez kluba, odnosno slobodan je igrač.

Za tim iz Subotice Obradović je nastupio 18 puta u svim takmičenjima i postigao dva gola uz tri asistencije, a sada je došlo vrijeme za rastanak.

Ovaj 31-godišnji Beograđanin slobodan je u potrazi novog kluba, a svakako će biti zanimljiv i mnogim bh. klubovima koji i dovode samo igrače sa slobodnim papirima.

Obradovića pamtimo u dresu Radnika iz Bijeljine za koji je igrao od januara 2013. do ljeta 2017. godine.

Bio je član one zlatne generacije Radnika koja je 2016. godine osvojila Kup Bosne i Hercegovine i igrala Evropu, a sezonu kasnije Obradović je bio i najbolji strijelac tog takmičenja.

Oglasi

Kao omladinac igrao je za Zemun i Partizan, zatim se okušao u Belgiji gdje je prije dolaska u Radnik igrao za Eupen i Boussu Dour.

Nakon Radnika bio je u Kahatstanu (Aktobe i Okzhetpes), Rusiji (Enisey), Uzbekistanu (Neftchi) i Srbiji gdje je odigrao posljednju polusezonu u Spartaku.

Iako je rođen u Beogradu, kao 18-godišnjak odlučio je da promijeni reprezentaciju i zaigra za Crnu Goru. Imao je jedan nastup za U19 selekciju ove zemlje i postigao gol.

Prije toga, upisao je po pet nastupa u U15 i U17 selekcijama Srbije, ali na tih deset susreta se nije upisivao u strijelce.

Obradović je sigurno jako dobro poznato lice na bh. terenima, a ostaje nam da vidimo da li ćemo ga od proljeća 2023. godine ponovo gledati u Premijer ligi BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi