Slavko Petrović ima novi trenerski angažman

Preuzima tim iz Srbije

Slavko Petrović ima novi trenerski angažman

H. Zilić

Slavko Petrović ima novi trenerski angažman, ovaj put van granica Bosne i Hercegovine.

Prema pisanjima medija u Srbiji Petrović je novi trener Spartaka iz Subotice, a na tom mjestu zamijenit će Nebojšu Vučkovića koji je napustio kormilo ekipe nakon poraza u 31. kolu Superlige od Novog Pazara rezultatom 1:2.

Nakon kraće pauze, Petrović se tako vraća trenerskim izazovima, a u Premijer ligi Bosne i Hercegovine vodio je ekipe Radnika, Slobode, Željezničara i Olimpika.

Petrović u novom klubu ima zadatak da stabilizuje ekipu i što prije izvuče na pozitivan put kako ne bi došli u situaciju da u finišu prvenstva vode grčevitu borbu za opstanak u društvu najboljih.

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Spartak je trenutno na 12. poziciji sa 34 boda, šest više od Novog Pazara koji je prvi u opasnoj zoni.

U narednom kolu tim iz Subotice je gost ekipi Metalca koja je fenjeraš sa 27 bodova, a da li će Petrović debitovati na klupi u ovom meču saznat ćemo u četvrtak 21. aprila kada je na rasporedu pomenuta utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi