Juventus ponovo poslao Pjacu na posudbu

Ide u Torino

Juventus ponovo poslao Pjacu na posudbu · Zvanično

E. Čaušević

Hrvatski fudbaler Marko Pjaca ni naredne sezone neće igrati za Juventus.

Pjaca je u Juventus stigao još na ljeto 2016. godine iz zagrebačkog Dinama za 23 miliona eura nakon odličnog nastupa na Evropskom prvenstvu za reprezentaciju Hrvatske.

No, nakon dolaska u Staru damu počeli su problemi s povredama zbog kojih se Pjaca nije uspio nametnuti za minutažu u Juventusu.

Zbog toga je prethodnih sezona igrao većinom na posudbama. Pjaca je prvo otišao u Schalke, a zatim je još na posudbama igrao u Fiorentini, Anderlechtu i Genovi.

Nakon što je proveo sezonu u dresu Genove ponovo se ovog ljeta vratio u Juventus, ali je Massimiliano Allegri odlučio da neće računati na njegove usluge, te da Pjaca može ponovo na posudbu.

Juventus je danas potvrdio da će Pjaca i naredne sezone igrati na posudbi i to u gradskom rivalu Torinu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Torino je poslao ponudu za Pjacu, a hrvatski reprezentativac pristao je da naredne sezone igra na posudbi u ovom klubu. Juventus i Torino su dogovorili posudbu na godinu dana uz mogućnost otkupa ugovora.

Treba dodati da Pjaca s Juventusom ima ugovor do ljeta 2023. godine.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

JuventinoBK
E moj pjaca, kako ti ona povreda s**** karijeru, mogo si biti hrvatski ronaldo. **** te hrvatska za sva vremena ko i mene bosna sto ****. ****m im temelj. Patriotizam je za ove ovakve degenerike ko sto je ovaj sarajlija malmi @Malmi_Suomi
Al dobro lako je njemu biti patriota kad ko invalid lezi u sarajevu, a pare legnu na racun. Ne radi nista neg mene degen prati i siri mrznju na mene, stoka stara od 50 godina
1 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi