Marković donio pobjedu Zrinjskom protiv Krupe
(Foto: V. Bernadić) U redovima Plemića sjajnu utakmicu je odigrao Perišić, dok je rezervista Marković donio prevagu svojim ulaskom u igru

Premijer liga BiH, 19. kolo

Marković donio pobjedu Zrinjskom protiv Krupe

Devetnaesto kolo Premijer lige BiH otvoreno je duelom Zrinjskog i Krupe Pod Bijelim brijegom. Zrinjski je slavio trijumf rezultatom 1:0 i tako, barem nakratko, smanjio zaostatak za prvoplasiranim Sarajevom na dva boda.

Krupa je dosta agresivno otvorila susret, ali je prvi zaprijetio Zrinjski. Nakon jednog ubačaja Rugaševića u 13. minuti golman Krupe je, ipak, uspio zaustaviti loptu na gol liniji.

Prijetili su Plemići u prvom poluvremenu i preko Rustemovića, Galića i Bekića, dok je Krupa u finišu prvog dijela imala opasnu kontru, ali je defanzivac domaćih Barišić intervenisao u zadnji čas, pa se na odmor otišlo rezultatom 0:0.

Počeo je Zrinjski nešto ofanzivnije drugo poluvrijeme, a u 56. minuti je kod domaćih umjesto Kadušića ušao Marković i, pokazat će se, unio prevagu.

Zrinjski je bio sve opasniji, a bolju igru Plemići su krunisali u 66. minuti kada je rezervista Marković lijepo pogodio za 1:0.

Domaći su do kraja kontrolisali igru i na kraju slavili minimalan trijumf, a u redovima Zrinjskog treba posebno izdvojiti Marka Perišića koji je odigrao sjajnu utakmicu, te rezervistu Emana Markovića koji je i postigao pobjedonosni gol.

Zrinjski je nakon ove pobjede ostao na drugoj poziciji, a sada ima 38 bodova, dva boda manje, ali i utakmicu više od prvoplasiranog Sarajeva. Plemići su trenutno i na +10 u odnosu na trećeplasirani Željezničar. Krupa je ostala posljednja sa 15 bodova.

Premijer lige BiH, 19. kolo:

HŠK Zrinjski - FK Krupa 1:0 (Marković 66')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

HŠK Zrinjski: Brkić, Galić, Barišić, Todorović, Rugašević, Hairlahović, Perišić, Jakovljević, Rustemović, Bekić, Kadušić

FK Krupa: Marković, Redžić, Makitan, Dujaković, Marjanović, Palić, Dekić, Nikolić, Milanović, Maksimović, Crnov

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Mirko
Ma ja na guzove samo “divovi” dobijaju sve po 5-0.Gdje im je spiker?spominju penale a zrinji u 19 kola sviran 1 penal a pitarima 4?Zanimljivo!!
30 15
Đuka
Bravo zrinja!
26 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi