Marković: Imamo srce, raju, pa šta bude

BiH igra protiv Švedske

Marković: Imamo srce, raju, pa šta bude

Danas je u prostorijama Sportskog saveza Grada Mostara održana press konferencija na kojoj su se prisutnim novinarima obratili Smajo Karačić, generalni sekretar RSBIH-a, selektor Dragan Marković, te igrač Ivan Karačić.

Na početku, sve prisutne je pozdravio generalni sekreter Karačić, zahvalio se domaćinu na prijemu, te dao par tehničkih informacija za naredni period koji je pred reprezentacijom.

„Desetog juna 2016. godine reprezentacija će otputovati u Švedsku, 12.06. je utakmica, a revanš 15.06. Zamolio bih vas da i vi date svoj doprinos u stvaranju pozitivne atmosfere i da opet odemo na prvenstvo“.

Zatim su se obratili prisutnima i selektor Marković, koji se zahvalio domaćinu na prijemu, te nastavio: „Drago mi je da možemo uz ovako fino vrijeme, bez pritiska da uživamo u treningu i u atmosferi u gradu.

Ivan Karačić se također zahvalio domaćinu na prijemu, te dodao.

„Trenutno u ovoj situaciji, bez pomoći Grada Mostara ne bi bili u situaciji da se okupimo. Važno je da držimo kontinuitet, ne samo treniranja tehničko-taktičkih stvari, već i hemije između igrača. Ovo je važno okupljanje pred šesti mjesec, gdje ćemo učinite sve da napravimo novo iznenađenje i da se plasiramo na Svjetsko prvenstvo.

Na pitanje novinara da prokomentariše ekipu Švedske, selektor Marković je rekao.

„Meni se želja ispunila da nas zapadne najteži protivnik. Naši ljudi su skloni potcjenjivanju rezultata. Ova reprezentacija  ima pobjede nad Dancima, Nijemcima, Islandom. To je nešto što krasi naš rukomet i što će se pamtiti, jer to su sve velesile. Reprezentacija Švedske, ne znajući da ćemo njih dobiti, rekao sam da su uz Norvešku jedna od najboljih. Prepuštam im ulogu favorita, imaju na 5-6 mjesta najbolje igrače na svijetu, ali imali su i drugi. Važno je da moji igrači budu zdravi, pa ćemo probati uz podršku navijača da napravimo još jedno iznenađenje. Oni će nas puno ozbiljnije shvatiti za razliku od Nijemaca, Danaca i Islanda, koji su nas možda malo i potcijenili. Moji igrači s vremenom izrastaju u sve bolje  igrače, tako da na treningu ne trebam puno galamiti, jer imam formirane igrače. Nama će se ukazati šansa, a na nama je da je iskoristimo".

"Što se tiče igračkog kadra, Milas se zbog povrede neće pojaviti na okupljanju, ali ostali su svi tu. Dosadašnji naši rezultati nisu normalni, al ovdje svi misle da je normalno. Mi smo izdigli iznad prosjeka. Pritisak je na Švedskoj, mi imamo srce, raju,  pa šta nam Bog da", zaključio je Marković.

Generalni sekretar Karačić je dodao da je od 6000 ulaznica puštenih u prodaju, skoro 95 posto kupljeno od naših navijača, te nastavio.

„Važno je reći da očekujemo da i u Sarajevu napravimo spektakl i napunimo dvoranu. Ne trebamo biti skromni, imamo moćnu ekipu i veliki sam optimista. Trebamo pružiti ovim momcima podršku i napraviti pozitivnu atmosferu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije