Marković: Mirza je karakteran dečko i pokazat će kvalitet

Nurkić upija sve što mu trener kaže

Marković: Mirza je karakteran dečko i pokazat će kvalitet

Početkom ovog mjeseca okupila se mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine. Nenad Marković vodio je ove mlade momke do pobjede u diviziji B, te izborio diviziju A. Sa Nenadom smo razgovarali o reprezentaciji, Eurobasketu, Nurkiću...

Početkom mjeseca je bilo i jedno mini okupljanje našeg mladog tima: 

 

"Pa dobro mi smo taj neki trend započeli prošle godine i to treba da bude praksa, a ne trend. Mi moramo da se skupimo svakih par mjeseci da bi imali jasniju sliku kvalitete igrača, naravno u dogovoru sa klubovima." 

 

Izvučene su grupe za Eurobasket, tvoj komentar Nenade:

 

"Ja sam već ranije rekao da se mi u principu ne bi trebali baviti protivnicima. Na Eurobasketu svaki protivnik je jak, niti jedna reprezentacija tu nije slučajno. Mi smo dobili tu grupu gdje su Srbija Makedonija, Litvanija, ali ako se pripremimo dobro, izgradimo jednu zdravu atmosferu i ako nas zaobiđu povrede možemo svima parirati. Svi protivnici su tu negdje, ali moram reći da se Litvanija i Srbija izdvajaju. Srbija nije ostvarila neki zapažen rezultat u kvalifikacijama, ali i pored toga oni su veoma kvalitetna reprezentacija. Crna Gora je pokazala kvalitet u kvalifikacijama."

 

Da li pratiš situaciju sa Mirzom Teletovićem i njegovim hajmo reći igrama:

 

"Pratim tu neku situaciju, Mirza je dokazani igrač, jedna od najboljih četvorki u Evropi. Mislim da je on svjestan svoje  situacije, to je jedan karakteran dečko i vremenom će pokazati svoj kvalitet. Sjetite se samo pokojnog Dražena Petrovića koji je prave vrijednosti pokazao kada je promijenio klub, a u ligu je stigao kao najbolji igrač u Evropi. Mirza kao igrač zaista vrijedi, on će vjerovatno razgovarati i razgovara sa ljudima koji se brinu o njegovoj karijeri. Mislim da će ostaviti trag u NBA ligi, a da li će to biti u Netsima, ili nekom drugom klubu ostaje nam da vidimo."

 

Jusf Nurkić polako dobija minutažu u Cedeviti, a sada je sa njim i selektor Petrović:

 

"Jusuf je budućnost reprezentacije. Mislim da ja mogu malo više reći o njemu, trenirao sam ga dva mjeseca na pripremama sa reprezentacijom. To je igrač koji je spreman da radi trenira i upija sve što mu trener kaže.Sada ostaje pitanje da li je u planiovima Cedevite, ili je bolje da ode na posudbu u neki drugi klub. Za njega je veom važno sada da trenira i igra, jer je to ta faza karijere, posebno je bitan individualni trening. Neupitno je da on ima veliki kvalitet i da može samo napredovati u karijeri."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.