Marković: Slobodan sam igrač, nadam se inostranom angažmanu

Iskusni defanzivac nakon odlaska iz Slavije

Marković: Slobodan sam igrač, nadam se inostranom angažmanu

D. Kurbegović

Nogometaši Slavije iz Lukavice ispali su iz Premijer lige BiH, tako da će sljedeće sezone igrati u Prvoj ligi RS-a. 

Mnogi igrači su napustili ili se spremaju za odlazak iz kluba jer ne žele igrati taj rang takmičenja, a jedan od njih je i iskusni defanzivac Bojan Marković

Markoviću je istekao ugovor s klubom iz Istočnog Sarajeva i u razgovoru za SportSport.ba je potvrdio da je u fazi pronalaska nove sredine.

"Istina je da sam slobodan igrač, ugovor sa Slavijom mi je istekao prije dva dana i naredne sezone sigurno neću igrati za taj klub, bilo mi je lijepo ovih godinu dana, ali nismo imali sreće da opstanemo u Premijer ligi. Trenutno odmaram, ali već razmatram neke opcije oko nastavka karijere, imam nekoliko ponuda iz naše lige, ali nadam se odlasku u inostranstvo. Ovo je možda posljednja šansa da se još jednom okušam igrajući vani, a ako i ne uspijem u tome onda ću ostati u Premijer ligi.Naredna sezona će biti veoma kvalitetna s ligom od 12 klubova, tako da će svaka utakmica biti derbi i vjerujem da će biti i više publike na stadionima", kazao je za SportSport.ba Marković.

Bojan Marković 30-godišnji je stoper rođen u Zenici. U karijeri je nastupao za brojne klubove u našoj ligi i inostranstvu: Rudar Ugljevik, Čelik, Spartak Nalčik, Panserraikos, Borac, Hapoel, Ravan Baku, Mladost Obarska, rumunjski CSMS i Slaviju. 

U prošloj sezoni u dresu Slavije je nastupio 24 puta u prvoj postavi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi