Markovićev Pinar ostao bez play-offa na nevjerovatan način

U borbi za posljednje mjesto u play-offu

Markovićev Pinar ostao bez play-offa na nevjerovatan način

D. Rakanović

Bh. trener Nenad Marković je danas sa svojom Pinar Karsyakom u borbi za posljednje mjesto u play-offu Superlige Turske poražen od Tofasa i to nakon dva produžetka rezultatom 88:82.

Tofas je imao hendikep situaciju u kojoj je morao da slavi bar šest poena razlike kako bi se plasirao u play-off i na kraju sa baš tolikom razlikom je gostujući tim slavio.

Gosti su u regularnom dijelu vodili i sa 10 poena razlike, ali su se domaći vratili i izjednačili. Tofas je u posljednjim minutama po svaku cijenu želio neriješen rezultat kako bi pokušao preko produžetaka sttići do željene razlike. Upravo zbog toga su u završnici meča namjerno promašivali slobodna bacanja. Košarkaš Tofasa Sami Mejia je svoja bacanja namjerno promašio i odveo utakmicu u produžetke (64:64). Istu stvar je učinio i Vasilije Micić u završnici prvog produžetka, da bi se ušlo u drugi (72:72). Na kraju se cijela kalkulacija isplatila za Tofas jer je Mehija tri sekunde prije kraja postigao poene kojim je odveo svoju ekipu u play-off.

Heroj Tofasa bio je Sami Mejia sa 23 poena. Kaya Peker dodao je 21 i devet skokova, dok je Copeland upisao 17. Vasa Micić je postigao 13 poena i imao devet asistencija. 

U ekipi Nenada Markovića istakao se Michael Green sa 22 poena, dok je Ponitka dodao 20, a Baygul 16 poena. 


Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi