Nenin Pinar gubio 18 razlike, pa izborio prolaz

Liga prvaka

Nenin Pinar gubio 18 razlike, pa izborio prolaz

E. Škorić

Košarkaši Pinar Karsiyake slavili su u turskom derbiju protiv Bešiktaša u Ligi prvaka.

U prvoj utakmici Pinar je slavio sa 75:70 i u gostima kod Bešiktašta u play-offu Lige prvaka branio je pet poena prednosti. 

Nije bilo nimalo jednostavno, ali izabranici bh. stručnjaka Nene Markovića uspjeli su da upišu još jednu pobjedu (96:85).

Bešiktaš je u jednom trenutku imao i 14 poena prednosti (na poluvremenu), u trećoj četvrtini bilo je i 18 razlike, ali je Pinar napravio veliki preokret i na kraju da proslavi prolaz dalje.

Green je sa 22 poena predvodi Pinar, dok je 21 ubacio Summers, a Pontika 18 poena. Strawberry je na drugoj strani bio najbolj isa 17 poena, dok je Štimac dodao 16, a po 14 Roll i Thompson. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti