Markovićev Pinar savladao Veneciju

Prvi meč četvrtfinala Lige prvaka

Markovićev Pinar savladao Veneciju

E. Čaušević

Košarkaši Pinara Karsiyake večeras su na domaćem parketu savladali Veneciju u prvom meču četvrtfinala Lige prvaka.

Ekipa koju s klupe predvodi bh. stručnjak Nenad Marković večeras je sa 74:71 pobijedila Veneciju i tako ostvarila prednost pred revanš meč četvrtfinala Lige prvaka. Domaći košarkaši su sjajno otvorili utakmicu, te su prvu dionicu riješili u svoju korist sa 25:15.

U drugoj četvrtini Venecija je zaigrala dosta bolje, ali nisu uspjeli da smanje zaostatak od deset poena, pa se na pauzu otišlo kod rezultata 40:30 za tursku ekipu. Ipak, Italijani su u drugom poluvremenu bili dosta bolji, te su zadržali dobre šanse da se plasiraju u polufinale.

Nakon treće četvrtine Pinar je imao osam poena prednosti, no to se istopilo u posljednjih deset minuta. Venecija je zadnji period dobila sa 24:19, ali je Pinar na kraju slavio sa tri poena razlike, 74:71.

Revanš meč između Venecije i Pinara igra se za sedam dana, a pobjednik ovog duela izborit će plasman u polufinale Lige prvaka, odnosno Final Four.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi