Stipanović i Marković u zadnjoj sekundi ostali bez naslova

Nanterre osvojio trofej

Stipanović i Marković u zadnjoj sekundi ostali bez naslova

M. Šljivak

Košarkaši Trabzonspora ispustili su trofej u EuroChallenge kupu. Tim Nenada Markovića je u večerašnjem finalu poražen od Nanterrea rezultatom 64:63 i to poenima Campbella u posljednjim sekundama meča.

Prvo poluvrijeme donosi jako čvrstu i uzbudljivu igru s obje strane. Ekipe su bile dosta izjednačene, ali je Nanterre završnicu prvog poluvremena odigrao bolje.

Uspjeli su napraviti seriju, te su na odmor otišli s devet poena prednosti, 37:28.

Iako je francuski tim imao i 12 poena prednosti, nisu uspjeli da prelome meč. Trabzon se uspio vratiti i u posljednju četvrtinu su ušli sa šest poena minusa (53:47).

Na krilima Novice Veličkovića Trabzon se potpuno vratio u meč. Došli su do izjednačenja (56:56), a ovim se rezultatom ušlo u sami finiš meča.

Gotovo šest minuta Nanterre je bio bez poena, Trabzon je uspio i da povode, ali je Nanterre trojkama Weemsa uspio da u posljednji minut uđe s tri poena prednosti (62:59).

Međutim, proradio je Dwight Hardy. Vezao je četiri poena, te je na 13 sekundi prije kraja Trabzon došao do vodstva, 63:62. Campbell je pogodio sa zvukom sirene za pobjedu Nanterrea.

Andrija Stipanović je susret završio sa 10 poena i pet skokova, Dwight Hardy je ubacio 16, a Novica Veličković je dodao 13. Kod Nanterrea Campbell je ubacio 15 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.