Ez Abde promjenom opisa na Instagramu otklonio dileme za koju reprezentaciju će igrati

Zvijezda Barcelone

Ez Abde promjenom opisa na Instagramu otklonio dileme za koju reprezentaciju će igrati

E. Ganibegović

Ez Abde, krilni napadač Barcelone, odazvat će se pozivu trenera marokanske momčadi Vahida Halilhodžića i igrat će s Marokom na Afričkom kupu nacija u Kamerunu, jasno su poručili marokanski mediji.

Naime, Ez Abde promijenio je opis na svom Instagram profilu kako bi se predstavio kao "igrač Barcelone i reprezentativcni igrač marokanske reprezentacije".

Opis nije dostupan.

Dakle, iako se povezivao s oblačenjem dresa španske reprezentacije, Marokanci jasno tvrde da to toga neće doći.

"Ova je više nego jasna poruka koja mora jednom zauvijek okončati nade Španije. Ezzalzouli, rodom iz Beni Mellala, ne namjerava nositi boje druge zemlje, unatoč svim španskim lukavstvima," naglašava marokanska web stranica.

Sa svoje strane, marokanski mediji specijalizirani za nogomet naveli su da će Abde uložiti velike napore da zaigra za marokansku momčad na Afričkom kupu nacija unatoč velikom pritisku kluba da do toga ne dođe.

Oglasi

Marokanski medij jučer je ponovio informaciju koju je objavio katarski kanal "beIN Sports", prema kojoj Španski nogometni savez pokušava uvjeriti Abdea da odbije poziv izbornika marokanske reprezentacije.

Podsjetimo, i sam Vahid Halilhodžić je istakao da je siguran da će fudbaler Blaugrane nastupati za Maroko na predstojećem Afričkom kupu nacija.

"Abde zaista želi igrati za Maroko i nadam se da ćemo se dogovoriti s Barcelonom kako ne bi bilo nikakvih problema. Ne mogu mu zabraniti da dođe", rekao je Halilhodžić i nastavio je:

"On je igrač koji ima neophodan kvalitet za ovaj tim. Nemamo mnogo igrača kao što je on".

Afrički kup nacija na rasporedu je od 9. januara do 6. februara 2022. godine u Kamerunu.

S Marokom u grupi su još Komori, Gana i Gabon.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije