Sada je jasno zašto Xavi jedva čeka januar: Kako će izgledati sastav Barcelone?

Dosta drugačije nego u prethodnim mečevima

Sada je jasno zašto Xavi jedva čeka januar: Kako će izgledati sastav Barcelone?

Endin Čaušević

Zimski prelazni rok još zvanično nije počeo, ali su u Barceloni već uspjeli da završe jedno veliko pojačanje.

Prije nekoliko dana španski mediji su objavili da je katalonski klub dogovorio dolazak Ferrana Torresa iz Manchester Cityja, a ovog 21-godišnjeg napadača će platiti oko 55 miliona eura.

Torres će biti sigurno veliko pojačanje u napadu gdje Xavi na raspolaganju ima samo Memphisa Depayja. Iako on većinom igra krilnog napadača špekuliše se da će u Barceloni imati ulogu "lažne devetke".

Ova godina je za Barcelonu bila izuzetno teška, a u prvom dijelu sezone je katalonski tim totalno podbacio. Ipak, navijači Barce se nadaju da će drugi dio sezone biti dosta bolji.

Pored dolaska Torresa sada će pravo nastupa imati i Dani Alves, a očekuje se i da se neki prvotimci oporave od povreda.

Zbog toga će prvi tim Barcelone biti znatno drugačiji nego u finišu sezone kada je Xavi morao itekako da kombinuje zbog liste povrijeđenih igrača, a mahom su šansu dobili fudbaleri iz Barce B.

Sezona u La Ligi nastavlja se početkom januara, a mediji u Španiji već špekulišu kako bi sastav Barcelone mogao izgledati dolaskom Torresa i Alvesa, te oporavkom nekoliko prvotimaca.

Barcelona mogući sastav: Ter Stegen, Dani Alves, Pique, Araujo, Jordi Alba, De Jong (Busquets), Pedri, Gavi (Nico), Ferran Torres, Ansu Fati, Depay.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Može biti slika sljedećeg: 11 ljudi i tekst

Ovaj sastav Barcelone je znatno drugačiji i bolji u odnosu na onaj koji je Xavi mogao da koristi u nekoliko prethodnih utakmica. No, da li će Barcelona zaigrati bolje i vratiti se u sami vrh tabele ostaje nam da vidimo.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mele
Ovo je formacija 4 3 3. kakva bolan lazna deveteka, Momak moze da igra obe strane u napadu, pa cak nekada je igrao i klasicnu devetku, umjesto Jesusa, kod Pepa moze sve , nadam se da ce pokazati nesto i u Barseloni kod Xavija, nije dzaba placen 60 miliona, dobar je igrac, sretno Ferrane.
4 0
Śmeker007
Pa i PSG ima ekipu skoro iz snova, i opet kad im dodje pravi protivnik ce izgubiti tj ispasti iz takmicenja..
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti