Hrvati nisu uspjeli razbiti tvrd orah koji je Vaha doveo na Svjetsko prvenstvo
Hrvatska nije uspjela slomiti otpor neugodnog Maroka.

Maroko izvukao bod protiv viceprvaka svijeta

Hrvati nisu uspjeli razbiti tvrd orah koji je Vaha doveo na Svjetsko prvenstvo

E. Ganibegović

Odigrana je prva utakmica u grupi F Svjetskog prvenstva, no na golove ćemo morati sačekati drugu - Maroko i Hrvatska podijelili su bodove odigravši 0:0.

Četvrti dan Svjetskog prvenstva u Kataru otvoren je utakmicom Maroka i Hrvatske, koja će ostati zabilježena kao treća na ovom Mundijalu na kojoj nismo vidjeli golove.

Iako je Hrvatska u utakmicu ušla kao favorit, na kraju smo vidjeli jednu izjednačenu utakmicu u kojoj se Maroko jako dobro postavio i izvukao bod.

Očito je novi selektor Maroka Walid Regragui dobro prostudirao Vatrene, pa je njegova ekipa šanse viceprvaka svijeta u ovoj utakmici svela na minimum.

Prvi kakav takav pokušaj imao je u 17. minuti Ivan Perišić. Potegao je s distance u namjeri da iznenadi golmana Maroka, ali njegov šut nije bio precizan, pa je lopta završila preko gola.

Najveća šansa na utakmici u prvoj minuti nadoknade prvog poluvremena. Nikola Vlašić je dobio sjajnu loptu od Sose u petercu Maroka, šutirao, ali brani Bono.

Oglasi

Nedugo zatim pokušava i Luka Modrić iz prve, ali lopta odlazi visoko preko gola, a igrači obje ekipe na odmor. 

Prva velika šansa za Maroko na otvaranju drugog dijela, tačnije u 51. minuti. Mazraoui je bio u šansi, šutirao glavom, ali Livaković spašava Hrvate.

Devet minuta nakon toga upravo Mazraoui se povrijedio, pa ga je zamijenio Yahya Attiat-Allal.

Do kraja nismo vidjeli mnogo ni od jednih ni od drugih, pa je rezultat od 0:0 vjerovatno i najrealniji sudeći prema izvedbama obje ekipe.

U ovoj grupi se još nalaze Belgija i Kanada, a ove dvije selekcije svoju utakmicu igraju večeras od 20 sati.

Oglasi

Drugo kolo Hrvatskoj donosi duel protiv Kanade za četiri dana, dok će Maroko igrati protiv Belgije.

Podsjetimo, selekciju Maroka je na Svjetsko prvenstvo odveo naš Vahid Halilhodžić, a oni su mu zahvalili otkazom, jer nije htio da sluša čelnike Saveza i poziva igrače koji oni hoće, ma kolike zvijezde oni bili.

Ovo je treći put da je Vaha odveo jednu selekciju na Svjetsko prvenstvo, a da je onda dobio otkaz, nakon što mu je isto učinjeno u Obali Slonovače i Japanu. Jedini put kada je odveo selekciju na Mundijal i tamo je vodio bilo je 2014. godine u Brazilu kada je s Alžirom stigao do osmine finala. 

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Svjetsko prvenstvo, grupa F, prvo kolo:

Maroko - Hrvatska 0:0 

Top Komentari

pikaboo
Gledaj naslova, Hrvati nisu uspjeli razbit, sta razbit? Napisite Hrvati se uspjeli odbraniti i izboriti vrijedan bod ?
13 8
BijeliBordo
Maroko bio bolji zaslužili su pobjedu, hrvati ispadaju aBd
13 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi