Marotta: Allegri će ostati s nama, nema smisla da ga pustimo

Marotta: Allegri će ostati s nama, nema smisla da ga pustimo

E. Škorić

Juventusov direktor Beppe Marotta potvrdio je kako će Max Allegri ostati trener Stare dame.

Posljednjih dana bilo je glasina o tome kako će Allegri napustiti Juventus i naslijediti Arsenea Wengera, ali Marotta tvrdi da se to neće dogoditi.

"Ovo mu je treća godina s nama i mislim da nije moguće da ode iz kluba. Allegri je sjajan taktičar, ne vidim razloga zašto bismo ga pustili da ode", rekao je direktor Stare dame.

Na pitanje o Patriceu Evri, da li će otići iz kluba, Marotta je rekao da je "sve na njemu", te da igrač ima ugovor do ljeta, pa nije nemoguće da ga odradi do kraja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Direktor torinskog kluba također je naglasio kako će klub u budućnosti sve više računati na mlade Italijane, te da je vezni red možda najslabija karika ovog tima, što i nije čudno, obzirom da su iz kluba otišli genijalci poput Pirle ili Pogbe, koji su posljednjih godina igrali važnu ulogu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi