Sead Kolašinac se vratio na teren i odmah odigrao sjajan meč za Marseille
Kolašinac se povrijedio prije 19 dana, propustio utakmice reprezentacije, a sada se vratio na teren.

Povreda je iza njega

Sead Kolašinac se vratio na teren i odmah odigrao sjajan meč za Marseille

E. Ganibegović

Bh. tenk, kako ga od milja zovu navijači, vratio se na teren. Sead Kolašinac je večeras odigrao svih 90 minuta za svoj Marseille u utakmici Ligue 1 i bio jedan od najboljih na terenu.

U okviru 29. kola francuske Ligue 1 Marseille je večeras na Veledromeu dočekao Montpellier i remizirao 1:1.

Na teren se vratio i odigrao svih 90 minuta naš Sead Kolašinac, koji se povrijedio u duelu protiv Prcićevog Strasbourga 12. marta ove godine.

Gosti su rano došli do vodstva na ovom meču. Arnaud Nordin je primio sjajan pas od Wahija, te pogodio za 0:1.

Marseille do poravnanja dolazi u smiraj prvog poluvremena. Dosuđen je penal, a siguran realizator bio je Matteo Guendouzi.

Iako je domaćin bio taj koji je više napadao, najbolju šansu u drugom dijelu imali su gosti u 66. minuti, a propustio ju je Wahbi Khazri.

Oglasi

Što se Kolašinca tiče, on je propustio utakmicu protiv Reimsa 19. marta, te utakmice reprezentacije protiv Islanda i Slovačke.

Uprkos povredi, Kolašinac je imao jaku želju da igra na startu kvalifikacija te je stigao u Trening kamp N/FSBiH u Zenici, no nije mogao pomoći niti u jednoj utakmici.

Večeras je odigrao dosta dobar meč. Osvojio je tri od četiri duela, imao tačnost pasova 91% (69 od 76), 92 dodira s loptom, jedan ključni pas i dvije uspješne duge lopte iz dva pokušaja. 

Marseillea što se tiče, drugi je na tabeli sa 60 bodova, šest manje i utakmicom više od PSG-a. Montpellier je na 11. mjestu s 37 poena.

U tridesetom kolu Kolašinac i ekipa će u goste kod Lorienta. dok će Montpellier dočekati Hamulićeve Toulouse. Oba meča igraju se 9. aprila.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 29. kolo:

Marseille - Montpellier 1:1 (Guendouzi 44' (P); Nordin 12') 

Promo

Top Komentari

Mel_Glupson
Tako je sejo.. igraj samo za one koji te plaćaju.. to je profesionalizam.. ko **** bosnu poharanu
0 6
FudbalskiZnalac
Nije ni imao povredz.
1 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi